„UMELA SI DA SE RADUJEŠ ŽIVOTU I PORED STRAŠNE BOLESTI KOJU SI NOSILA KAO SVOJ KRST“: Preminula majka Lene Kovačević

Preminula je Nada Kovačević, majka poznate džez pevačice Lene Kovačević i scenariste, reditelja i akademika Dušana Kovačevića, objavila je pevačica na društvenim mrežama.

Anđele moj… Anđele naš. NADO. Otišla si Gospodu koga si svim srcem volela. Radost je tvoje srednje ime, ljubav i požrtvovanje tvoj savet za srećan život. Umela si da se raduješ životu u potpunosti, neverovatne životne energije po kojoj si prepoznatljiva, pa tako i poslednjih godina tokom prestrašne bolesti koju si nosila kao svoj Krst. Ti si učila nas kako da se sa bolešću tvojom nosimo. Kao da je sve normalno. A bila je borba… Bila si i u tome blagodarna. Nasmejana. Zaslužila si Svetlost. Mamice…“, napisala je Lena u opisu Nadine crno-bele fotografije iz mlađih dana.

Pevačica je putem storija izrazila ogromnu zahvalnost svima koji su joj uputili reči utehe zbog majčine smrti, a zatim otkrila da je svoju tugu kanalisala uz pomoć muzike, te je tako tako nastala njena pesma „Ti si moj bol“ koja je prošle godine izašla u etar.

Nada se, inače, nije bavila javnim poslom, već advokaturom.

Foto: lenakovacevic_official/Instagram

Tekst: Svet Dijaspore