Film „Leto kada sam naučila da letim“ u bioskopima širom Evrope

Film „Leto kada sam naučila da letim“ u bioskopima širom Evrope

Datum: 08. april 2022.

Novi film Radivoja Raše Andrića „Leto kada sam naučila da letim“ počeo da se prikazuje u Beču, 2. aprila, u bioskopima Cineplexx Millennium City i Donau Zentrum, a zatim i u Cineplexx bioskopima širom Austrije od 3. aprila.

Film se prikazuje u originalnoj verziji, na srpskom jeziku, sa nemačkim ili engleskim titlovima. Pored Austrije, film „Leto kada sam naučila da letim“ od 3. aprila prikazuje se i u bioskopima Nemačke, Belgije, Češke Republike i Luksemburga, 9. i 10. aprila na Malti, kao i 10. aprila u Trstu.

„Leto kada sam naučila da letim“ je nežna priča o odrastanju i pomirenju. Dvanaestogodišnja Sofija (Klara Hrvanović) mašta o kampovanju sa ekipom i svom prvom poljupcu. Ipak, primorana je da letovanje provede u trošnoj porodičnoj kući na Hvaru, sa svojom pomalo napornom bakom Marijom (Olga Odanović) i luckastom baba-tetkom Luce (Snježana Sinovčić). Bez društva, dometa i interneta, Sofijin život na Hvaru je „pa ka o“, ali monotoniju ubrzo prekida neobično ponašanje bake Marije. Sofija naslućuje da je u pitanju nekakva tajna romansa, ali velika istraga babinog ljubavnog života zapravo rezultira otkrićem dugo čuvane porodične tajne. Sa novim prijateljstvima, simpatijama i avanturom, Sofija dobija svoje letovanje iz snova, ali i mnogo više nego što je mogla da izmašta.

 Uloge u filmu tumače Klara Hrvanović, Olga Odanović, Snježana Sinovčić, Žarko Laušević i drugi. Režiser Radivoje Raša Andrić, poznat je našoj publici po kultnim filmovima „Munje“ i „Kad porastem biću Kengur“, kao i po popularnim serijama „Mile protiv Tranzicije“ i „Otvorena vrata“.

Foto: Promo / Adria Film