Povratak u normalnost – 39. Donauinselfest od 24. do 26 juna ponovo u Beču

Datum: 21. april 2022.

Za sve ljubitelje koncerata i provoda pod vedrim nebom, uprava grada Beča juče je saopštila jednu sjajnu vest! Naime, nakon dve godine pauze, kako je njegovo održavanje odlagano zbog pandemije virusa Korona, kultni muzički festival Donauinselfest održaće se od 24. do 26 juna u Beču.

Foto: Donauinselfest

Jedan od najvećih muzičkih Open-Air festivala na svetu, ove godine održava se pod sloganom „#DreamteamWien“, biće smešten na Dunavskoj adi na dužini od 4,5 kilometara, sa predviđenih 600 sati muzičkog programa, na kome će nastupiti preko 1.000 umetnika iz celog sveta.

Foto: Donauinselfest
Foto: Donauinselfest

„Slogan „DreamteamWien“  je zahvalnost Bečlijama za solidarnost. Za zajedništvo za vreme pandemije i u vreme rata“ – rekla je Barbara Novak, državna sekretarka (SPÖ).

Kontrole na ulasku, čuvene „G2“ potvrde i obaveza nošenja maski – kako stvari za sada stoje – nisu predviđeni, a spisak bendova i muzičara koji će nastupiti biće naknadno saopšten.

Međutim, jedno je sigurno – ulaz na ovaj čuveni festival biće besplatan – „kao apel za mir“ – kako rekoše iz gradske uprave.

Tekst: Svetlana Nenadovic

Foto: Donauinselfest

Foto: Donauinselfest