Šok! – Elon Musk: “Sledeće što kupujem je Coca Cola i vraćam kokain u nju”

Datum: 30. April

Nedavno je kao bomba odjeknula vest da je Elon Musk, osnivač i vlasnik kompanije Tesla, kupio popularnu društvenu mrežu Twitter za neverovatnih 44 milijarde dolara (40,68 milijarde evra).

Tom prilikom je ovaj milijarder objavio „Nadam se da će na tviteru ostati i moji najveći kritičari jer to znači slobodu govora”.

Ta objava je ujedno i značila da Musk ne želi ništa da menja na ovoj društvenoj mreži, niti da bira članove Twitter zajednice.

Međutim, nakon toga usledile su nove objave poput “Sad ću da kupim McDonalds´s i da popravim sve mašine za sladoled” što je bilo vickasto, da bi se nadovezao “Sledeće što kupujem je Coca Cola i vraćam kokain u nju” – aludirajući na činenicu da se u početku proizvodnje ovog popularnog gaziranog pića, u njemu zaista nalazila biljka koke.

Ovaj poslednji Twitt uspeo je da obori sve rekorde u pregledima i postane druga najčitanija objava od kad ova društvena mreža postoji. Međutim, jasno je da se ekscentrični milijarder samo dobro zabavlja puštajući u etar ovakve izjave…

Svet dijaspore

Foto: Twitter & AFP