SUSRET PIKSIJA I IBRE U ŠTOKHOLMU: „Jel´treba igrač?“ (VIDEO)

Fudbaleri Srbije pobedili su Švedsku u gostima rezultatom 3:0 u okviru priprema za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Taj duel poslužio je i kao zvaničan oproštaj Zlatana Ibrahmovića, koji je već mesecima van fudbala, bar kao igrač, jer je i dalje zaposlen u sportskom sektoru Milana.

Posle meča srbije i Švedske, selektor Dragan Stojković Piksi imao je reči hvale za Ibrahimovića i sve što je uradio do sada.

„Neko ko je obeležio svetski fudbal, neko ko je bio ekstremno dobar fudbaler, njegova karijera je zaista zadivljujuća, puno toga dobrog je dao fudbalu u svetskim okvirima, naravno i svojim igrama u reprezentaciji Švedske je dao jedan ogroman doprinos, biće upamćen kao najbolji fudbaler sa ovih prostora. Naravno, jednog dana je moralo doći i ovo, taj neki kraj, iako je završio karijeru kao fudbaler, danas (u subotu) je zvanično. Možemo samo da budemo srećni da smo ga imali na delu, da ga gledamo i da pruža to jedno veliko zadovoljstvo ljudima koji vole fudbal“, rekao je Piksi.

I za Piksija je Ibrahimović specifičan.

„On je nešto posebno, razlikuje se, njemu je dozvoljeno da kaže bilo šta, drugima nije, ali njemu je dozvoljeno da kaže bilo šta, jer to je Zlatan Ibrahimović, svaka čast, čestitamo i voleo bih da ostane u fudbalu, voleo bih da bude veliki promoter fudbala, on će to i biti.“

Nastavio je Piksi hvalospeve na račun Zlatana, koji je imao veoma emotivan oproštaj.

„Ako ne pet, onda među dvoje, troje, jedan strahovit talenat pre svega, jedan menalitet koji ga razlikuje od drugih, neverovatan osećaj za gol, neverovatna tehnika, igrač koji pleni, retko se takvi rađaju. On je to pokazao hiljadu puta zašto je Zlatan, zašto je to što jeste. Naravno, koreni ga vezuju, to „ić“ govori da dolazi sa naših prostora, još jedno veće zadovoljstvo za nas. Ali, što kažu Francuzi, kapa dole za sve što je uradio za fudbal, želim mu sve najbolje u životu i u karijeri.“

„Je l’ ti treba igrač“: Ibra se ponudio Piksiju, selektor Srbije ga nasmejao odgovorom

Fudbaleri Srbije ispratili su Zlatana Ibrahimovića u zasluženu penziju posle duge i bogate karijere.

Nije sve prošlo onako kako je Ibra možda želeo na stadionu u Štokholmu gde je Srbija sa 3:0 pobedila u poslednjeoj pripremoj utakmici pred Evropsko prvenstvo.

Golovi Sergeja Milinković-Savića, Aleksandra Mitrovića i Dušana Tadića prethodili su postavljanju špalira za Ibrahimovića, koji je meč gledao sa tribina.

A onda je sišao na teren, dok su na tribinama navijači istakli koreografiju makazica i gola koji je dao Engleskoj.

Posle svega toga, sreo se sa selektorom Srbije Draganom Stojkovićem Piksijem i prozborili su pokoju reč.

„Rekao sam: neće valjda da uđe danas da igra“, našalio se Piksi dok mu je Ibrahimović odgovorio da je mogao bar 20 minuta.

Piksi se zahvalio Zlatanu na svemu što je uradio za fudbal i onda konstatovao da je dobro što u svom timu pred Evro nema povređenih igrača. Ibra mu je tom prilikom dao i jedan savet u danima pred turnir: „Disciplina, tako se pobeđuje“, poručio je Ibrahimović.

Srbija će na Evru igrati u grupi C sa Engleskom, Slovenijom i Danskom, počev od 16. juna, pa zaključno sa 25.

Zlatan Piksiju:

“Disciplina. Tako se pobeđuje.”

Autor: Nova.rs

Foto: Instagram/iamzlatanibrahimovic/draganstojkovicpixy