ŠOLJICA ZDRAVLJA: Kako vam zeleni čaj može pomoći u nezi kože lica?

Zeleni čaj je neprikosnoven za zdravlje, ali je i odlično sredstvo za negu kože. Ako do sada niste znali, ovaj napitak pomoći će vam da očuvate sjaj i svežinu lica. Tajna je što ovaj napitak gorkog ukusa ima flavonoide koji su čak deset puta jači antioksidans od vitamina E.

PODSTIČE CIRKULACIJU

Pomaže u borbi protiv štetnih uticaja UV zraka, doprinosi boljem iskorišćavanju sastojaka iz krema sa zaštitnim faktorom, i delotvoran je u lečenju kože od opekotina. Zeleni čaj ublažava iritacije i crvenilo, pa se posebno preporučuje za osetljivu kožu. S obzirom da zeleni čaj sadrži kofein, podstiče cirkulaciju i izbacivanje suvišne tečnosti iz tela, pa je odličan u borbi protiv celulita.

Foto: Pexels.com

LEKOVITI TONIK

Od zelenog čaja možete da napravite tonik koji odgovara svakom tipu kože. Nanosite ga ujutru i uveče, a posle tretmana nanesite hidratantnu kremu. Za pripremu tonika potrebni su vam sušeni listići organskog zelenog čaja. Veliku kašiku čaja ubacite u dva decilitra tople, ali ne ključale, vode i ostavite da odstoji pet minuta. Procedite, ohladite i sipajte u plastičnu ili staklenu flašicu sa raspršivačem, kako biste tonik lakše nanosili na vašu kožu.

Izvor: magazin.politika.rs