RAZBIJTE MONOTONIJU KLASIČNOG AUTFITA: Crvene hulahopke su ponovo IN!

Zaluđenost crvenom bojom ne jenjava. Od trenutka kada se Rihanna na Super Bowl nastupu pojavila u pažljivo osmišljenom projektu stiliste Jahleela Weavera koji je uključivao red-themed kombinaciju, modnu scenu je sigurnim koracima počeo da osvaja trend crvenih tonova koji je svojih pet minuta slave doživeo upravo ove jeseni.

 Pojedini modni analitičari predviđaju da se će se ovaj trend zadržati u narednim mesecima, te da će i Spring/Summer sezona takođe biti u znaku crvenih komada, pretežno cherry red nijanse. Do tada, detektujemo još jedan look koji uključuje ovaj trend. U pitanju su crvene hulahopke, a njihova stilska pravila donosimo u nastavku teksta.

Foto:burlakanastya/Instagram

Crveno je boja sezone

 Pri odabiru komada u ovoj nijansi okrećemo se ka kategoriji modnih dodataka, obuće ili pak pojedinih statement pieces poput kožne jakne ili mantila. Prilikom stilizovanja stylish kombinacija nastojimo da implementiramo samo jedan komad u crvenoj boji kako bi se stekao utisak dominacije ovog trenda. Ipak, ne negodujemo ni ultimativni look Kendall Jenner sa Gucci Ancora revije koji je uključivao kratki trenč kaput u bež nijansi i koordinjrajuće cherry red cipele i tašnu već ga promišljenije formiramo sa ciljem stavljanja fokusa na crvene komade.

Foto: laravioletta/Instagram
Foto: venusmamiii/Instagram

New rules

Nakon tašni i cipela, i poneke kožne jakne – vreme je za uspostavljanje novih pravila. Crvene hulahopke su jedan od vodećih trendova, a imali smo priliku da ih vidimo u kombinaciji sa brojnim stilskim ideologijama. Formal wear komadi u grafitno sivim nijansama i crvene čarape? Veliko – DA! U zavisnosti od vašeg senzibiliteta, crvene hulahopke mogu da postanu odličan saveznik balentanka ili Mery Jane modelima cipela. Elegantnost isprepletena jarkim bojama jedan od je ultimativnih lookova sezone. Takođe, predviđamo i da će se pored jarko crvenih hulahopki na sceni uskoro pojaviti i ombre verzija koja će manifestovati spekar crvene boje od svetlijih ka tamnijim nijansama.

Foto: camillemartinot/Instagram

Izvor: Journal.rs