ČESTITKE NOLE: Novak Ðoković u Parizu osvojio 40. masters titulu u karijeri!

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Bugarina Grigora Dimitrova u finalu mastersa u Parizu sa 6:4, 6:3 i tako je osvojio 40. masters titulu u karijeri.

Ovo mu je ujedno sedmi trofej u Parizu i upravo je ovaj turnir postao masters koji je Novak osvajao najviše puta. Sada su iza Pariza Majami i Rim sa po šest titula.

Od samog starta mogli smo da zaključimo kakav meč ćemo gledati. Obojica su veoma nervozno igrali, nisu napadali previše i čekali su uglavnom greške protivnika.

Tako je bilo tokom šest gemova i odmah se primetilo da Dimitrov pravi veliki broj neiznuđenih , meč je završio sa čak 33.

Tek u sedmom gemu videli smo prvu brejk loptu i Novak je uspeo da iskoristi i potvrdi ubedljivo zatim brejk.

Neizvesno je bilo samo tokom poslednjeg desetog gema, kada je Novak servirao za set, igralo se na razliku, ali je servisom srpski teniser osvojio prvi set.

Slično je počeo i drugi set, igralo se gem za gem do 2:2. Poveo je Dimitrov 30:0 u petom gemu, a onda je stao i servis i sve ostalo. Novak je i u ovom delu meča iskoristio prvu brejk priliku i poveo 3:2 da bi brzinski, bez izgubljenog poena, potvrdio brejk.

Dalje je sve bilo rutina, a moglo je i ubedljivije jer je Đoković imao priliku za brejk i u sedmom gemu drugog seta. Ako mu je za neku utehu, a sigurno nije, Dimitrov je ovu jednu uspeo da spasi.

A mi smo po 40. put gledali Novaka Đokovića kako osvaja neki masters.

„Neverovatno, da budem sposoban da osvojim posle tako teški uslova i situacija ove nedelje. Tri puta sam bio na ivici da izgubim, ali nekako sam uspeo da pronađem dodatnu brzinu danas. Bili smo dosta stegnuti, on je ostao bez gasa, ali sam uspeo da pronađem dodatni udarac i mislim da je meč bio neizvesniji. Ovo je još jedna velika pobeda za mene“, rekao je Đoković.

Novaku je sada potrebna samo jedna pobeda na Završnom mastersu kako bi godinu završio na prvom mestu ATP liste.

Autor: Nova.rs