Prvi film snimljen u svemiru! Evo kako Putin hvali film Miloša Bikovića „Izazov“ (VIDEO)

Predsednik Rusije Vladimir Putin je povodom premijere filma „Izazov“, u kojem glavnu ulogu tumači Miloš Biković, poželeo svima da uživaju u tom ostvarenju i poželeo nova naučna, kreativna i tehnološka postignuća celokupnoj kosmičkoj industriji.

Film „Izazov“ reditelja Klima Šipenka, prvi film u istoriji kinematografije koji je sniman u svemiru, prikazan je premijerno u sredu u Moskvi na Dan kosmonautike. Premijeri je prisustvovao i Biković.

Ruski predsednik je istakao da mogućnosti za inovativno poslovanje, za istraživačke timove i ceo sistem pripreme naučnog i inženjerskog kadra moraju biti u skladu sa nacionalnim ciljevima Rusije i težnjama ruske omladine.

Foto: Promo

„I, naravno, za velika dostignuća potrebna nam je atmosfera naučne, kreativne radoznalosti, kako bi vrednosti našeg suverenog tehnološkog, industrijskog napretka mogle da inspirišu narod naše zemlje“, rekao je Putin.

On je napomenuo da se starija generacija najverovatnije seća entuzijazma inspirisanog popularnim filmovima i knjigama.

„A danas put ka tehnološkom suverenitetu leži kroz obnavljanje najboljih obrazovnih tradicija. Koristeći najsavremenija rešenja, potrebno je stvarati nešto svoje, što oličava snove mlađe generacije o otkrićima, o podvizima koje mogu naći u svakoj profesiji i naravno u svemiru“, zaključio je Putin.

Izvor: N1 Beograd/Srna