Od danas u Austriju bez 3G potvrda!

Danas je Ministarstvo spoljnih poslova Austrije (Bundesministerium Europäische und internationale Angelegenheiten) saopštilo da od danas za ulazak u Austriju više nisu potrebne 3G potvrde (kovid-19 potvrde o vakcinaciji, preležanoj bolesti ili PCR test).

Vest o ukidanju 3G potvrda obradovala je gotovo sve žitelje Austrije, jer kao što je poznato, ova Alpska država bila je poslednji bastion u Evropi koja je imala ovo ograničenje za ulazak na svoju teritoriju.

Ovoj odluci najviše se raduje turistička branša koja je zbog strogih mera, duže od dve godine od kad je proglašena pandemija, onemogućena da radi punim kapacitetom i beleži ogromne gubitke.

Foto: BMIEA

Međutim, vest je obradovala i obične građane koji u planu imaju letovanja izvan granica Austrije jer su potvrde 3G bile potrebne prilikom povratka u zemlju.

Ministarstvo spoljnih poslova Austrije (BMIEA) savetuje putnike da se informišu pre putovanja detaljno o Kovid-19 propisima i uslovima za ulazak u druge zemlje jer se situacija svuda menja u odnosu na razvoj pandemije.

Kada je Austrija u pitanju, odlaskom 3G potvrda u istoriju – dugom, toplom letu i putovanjima ništa više ne stoji na putu – Bon Voyage!

Svetlana Nenadović