NOVAK ÐOKOVIĆ NAJBOLJI SPORTISTA SVETA: Pogledajte kako su se Jeca i Nole pripremali za Laureus Gala veče (VIDEO)

Novak Đoković je peti put u istoriji dobitnik Laureus nagrade za najboljeg sportistu na svetu.

A mi vam donosimo snimak koji je sinoć u Madridu napravila medijska kuća „Vogue Adria“ na kome se vidi kako se Jelena i Novak Đoković pripremaju za Laureus galu, kao i to koji brend proslavljeni teniser preferira, kako se Jelena šminka…

Svi su gledali u Đoletovu suprugu i njen stajling, a Jelena se odlučila za klasiku i haljinu koja nosi potpis srpske kreatorke Dragane Ognjenović, a kako domaći mediji prenose, njena cena je 59.000 dinara (cirka 504 evra). Jelena je stajling upotpunila nakitom prestižne kuće “Cartier” što je čitavom autfitu dalo glamuroznu notu.

„Nema veze koje smo boje kože i kojim jezikom govorimo…“: Moćan govor Novaka Đokovića

Đoković je krunisan u Madridu, a nagradu mu je uručio Tom Brejdi, najbolji kvoterbek u istoriji američkog fudbala. Novak se prvo njemu obratio po dobijanju nagrade.

„Nerealno je da mi ti predaješ nagradu, ti si moj sportski heroj i veliki prijatelj, neko na koga se ja ugledam u životu. Velika mi je čast“ – rekao je Novak.

Potom se Novak Đoković obratio okupljenima.

„U poslednjih sat i po vremena gledam neverovatne sportiste, svi koji su napravili veliki uticaj na svet sporta u 2023. godini, svi koji inspirišu sve ljude na svetu. Svima želim da čestitam. Laureus je specijalna organizacija i zaista sam zahvalan što sam mogao da je dobijem prvi put 2012. godine. Nelson Mandela nas je inspirisao porukom da „sport ima snagu da promeni svet“. Mi to vidimo na svakodnevnom nivou, da deca biraju sport, a ne ulicu. Sport kroz koji mogu da razviju neka svoja znanja. Biti deo nečega što ujedinjuje svet je fantastično. Vi i ja toj deci pokazujemo kako bi trebalo da se odnosimo u životu, nema veze odakle smo, koje smo boje kože, kojim jezikom govorimo… Sport nas ujedinjuje sve – rekao je u obraćanju Novak Đoković.

Na kraju, zahvalio se svom timu i porodici bez kojih, kako je i sam rekao, ne bi postigao sve ovo što jeste.

– Ovde ima i nekih sjajnih tenisera – Rafa, Karlos, Martina, Garbinje… Mi jesmo pojedinačni sportisti, ali mi svaki uspeh dugujemo porodici, timu. Tu je i moj tim, moji roditelji, braća, supruga, šaljem im poljubac. Oni su bili osnova mog uspeha, kada sam postigao jedan od najvećih u karijeri – zaključio je Novak Đoković.

Svet Dijaspore

Izvor: Direktno.rs

Foto: Screenshot/VogueAdria/Eurosport