NISAM PROMOVISALA NACIONALIZAM, NIKADA SE VIŠE NEĆU PRIJAVLJIVATI: Breskvica sumirala utiske nakon osvojenog drugog mesta na takmičenju „Pesma za Evroviziju“ (VIDEO)

Anđela Ignjatović Breskvica zauzela je drugo mesto u finalu na festivalu „Pesma za Evroviziju“, a nakon takmičenja usledili su brojni intervjui kao i gostovanja u emisijama gde je pevačica sumirala utiske o svom nastupu, kao i nastupu kolega.

Podsetimo, pobedu je odnela Teja Teodora koja će pesmom „Ramonda“ predstavljati našu zemlju u Malmeu.

Breskvica je u emisiji Amidži šou“ poručila da se više nikada neće prijaviti za pomenuto takmičenje.

Smatram da je to takmičenje na kom se pojaviš jednom i šta uradiš, uradiš, nikad se više neću prijavljivati … – rekla je Anđela, a zatim otkrila kako se osećala kada je proglašena pobednica:

Nisam bila tužna jer sam znala, prosto ja imam tu neku intuiciju, kada sam se probudila znala sam da neću proći. Srećna sam bila što je moj favorit pobedio, a to je Teya Dora, odmah posle mene ona je bila moj favorit – bila je jasna.

Ona je progovorila i o navodima da je „Gnezdo orlovo“ nacionalistička pesma:

Nije nacionalistička pesma. Pesma je nastala u studiju Generacije Zed, kao i većina mojih pesama. Jedan dan me je Heni pozvao, rekao: „Imam jednu pesmu koju niko ne želi, ali pretpostavljam da je ti želiš“. Otišla sam u studio, pustili su mi pesmu, međutim tada je zvučala totalno drugačije nego sada. Bila je brža, drugačija. Dopala mi se na prvu, ali nisam znala šta da radim sa njom, šta bih ja sa takvom pesmom. Rekla sam da ostave sa strane, pa ćemo videti… Nazvao me je nakon par dana ponovo, rekao:“Molim te, dođi u studio“, pustili su mi verziju kakva je danas. Samo smo se pogledali i rekli: „To je to, Evrovizija“, tako je krenulo sve, desetak dana pre isteka vremena za prijavu. Volim da kažem – ko kako razume pesmu, njegova stvar. Ja sam razumela na svoj način, tekstopisac na svoj. Čula sam da je jedna žena rekla da je u toj pesmi čula svog oca, tako da, eto, neko je i na taj način razumeo. Ko kako želi da je razume, takva je. To je lepota muzike i tekstova, generalno. Ne znam kako je počela ta priča, iskreno, s obzirom na to da ja nisam takva, prvo, mislim da su me ljudi dovoljno upoznali do sada. Svi vide da volim sve i svakoga, da poštujem sve i svakoga.

Tekst: Svet Dijaspore