Nastavak filma Indiana Jones: Glumca Harison Forda sablasno podmladili za 44 godina (VIDEO)

Američki glumac Harrison Ford (79) poslednji će put glumeti legendarnog avanturistu Indianu Jonesa u novom, ujedno i poslednjem filmu sage o istoimenom heroju. Film se zove Indiana Jones and the Dial of Destiny, a Forda su za potrebe filma morali da pomlade čak za 44 godine.

Naime, tokom 25 minuta filma Ford je digitalno podmlađen kako bi mogao da glumi 35-godišnjeg Indianu Jonesa iz vremena prvog dela sage. Ford je morao da se pretvara da ima 35 godina i odraditi sve scene kao da je 44 godine mlađi, a naknadno su njegovo lice pomladili tako da odgovara vremenu u kom se scena odvija.

Koristili stare snimke

„Ford je neverojatno nadaren i okretan i to mu je olakšalo da odglumi sve scene. Tehnologija koja je uključena u proces snimanja je sasvim druga stvar“, rekao je reditelj filma James Mangold, prenosi Variety.

„Imali smo gomilu njegovih snimaka u krupnim kadrovima, srednjim, širokim, pri jakom i slabom osvetljenju… Jedan dan bismo snimili 79-godišnjeg Forda kako glumi 35-godišnjeg Indianu, a dva dana kasnije njegovo bi lice bilo u potpunosti drugačije i digitalno pomlađeno“, izjavio je reditelj.

Nešto ranije Ford je otkrio da je za potrebe snimanja scena pomlađivanja korištena veštačka inteligencija i da je njegovo digitalno lice zapravo preuzeto iz arhivskih snimaka koji su dostupni Lucasfilm-u.

„Malo je sablasno“

„Imaju taj program veštačke inteligencije koji može da analizira svaki detalj svakog filma koji Lucasfilm poseduje. Kako sam ja snimio gomilu filmova za njih, imaju puno materijala s mojim licem. Ne znam tačno kako to rade, ali ono što ćete videti u Indiani jest moje pravo lice. Stave te neke tačkice na moje lice, ja izgovorim tekst i onda oni naprave nešto fantastično“, rekao je Ford, ali je na kraju zaključio da je sve to ipak malo zastrašujuće.

„To je prvi put da vidim ovakvo nešto i malo je sablasno. Ne želim zapravo ni da znam kako to funkcioniše, ali funkcioniše. Međutim, ta mi tehnologija ne budi želju da budem opet mlad. Drago mi je da sam u godinama u kojima jesam“, rekao je Ford za magazin Empire.

Film počinje da se prikazuje 30. lipnja, a premijeru će imati u Cannesu sljedećeg mjeseca.

Foto: Promo/Press

Izvor: Index.hr