MORAM DA NASTAVIM DALJE, HARMONIKA JE LEK ZA MOJU DUŠU: Mirko Kodić prvi put u javnosti nakon tragične smrti sina (VIDEO)

Proslavljeni harmonikaš Mirko Kodić suočio se sa velikom tugom prošle godine kada je 28. oktobra tragično izgubio sina Aleksandra koji je preminuo u snu.

Muzičar je u nedavnom intervjuu ispričao kako je planirao da napravi pauzu zbog bolnog gubitka, međutim, ono što mu je promenilo odluku je činjenica da je njegov naslednik obožavao harmoniku i ono što je on stvarao.

Prvo sam rekao da ću skroz da pauziram kad je muzika u pitanju, a onda sam shvatio da moj naslednik to nikako ne bi želeo. Aleksandar je voleo muziku, odzvanja mi u glavi svaka pesma koju je pevao, pogotovo za Crvenu Zvezdu koju je toliko voleo. Zato sam odlučio da nastavim da radim ono što sam radio, bez trunke toga da me grize savest“ – ispričao je Mirko za Republiku.

Podsetimo, Aleksandar je imao samo trideset godina kada je preminuo, a nakon porodične tragedije Mirko i njegova supruga Jasna svu svoju ljubav usmerili su na ćerku Rebeku.

On se danas posle dužeg vremena pojavio kao gost u emisiji „Amidži šou“ i poručio da život teče kao i da utehu pronalazi u svom omiljenom instrumentu:

„Moram da nastavim dalje, moja harmonika je pored mene, ona je lek za moju dušu, ja sam hteo da dođem kod tebe u emisiju da jednostavno razbijem monotoniju i da nastavim putem kojim sam svih ovih godina išao“.

Tekst: Svet Dijaspore