MezeSliva je novo mesto okupljanja hedonista u Beču (VIDEO)

Od ponedeljka 9. oktobra 2023. godine, stanovnici Beča koji uživaju u hrani i pićima sa Balkana imaju novo omiljeno mesto u centru grada. U 4. becirku, na uglu Wiedner Hauptstraße i Frankenbergasse otvorena je jedinstvena radnja delikatesa MezeSliva.

Iz samog naziva nove radnje zaključuje se da je akcenat na finim suhomesnatim proizvodima, sirevima, ajvaru, tartufima, čokoladama i drugim ukusnim delikatesima, u kombinaciji sa bogatim asortimanom rakija i vina.

– Potrudili smo se da dovedemo u Beč proizvode sa Balkana koji su najvišeg kvaliteta, a kojih nema na drugim mestima. Time rešavamo problem naših ljudi u Beču i okolini, kojima ove proizvode činimo dostupnim u svakodnevnici. Ujedno, ovo je prilika za male, porodične, zanataske proizvođače i kvalitetne proizvode sa Balkana da se predstave široj publici na pravi način, ističe Vladimir Novičić jedan od osnivača koji se pre skoro 20 godina došao u Austriju.

Ideja vlasnika je da pruže više od prodaje proizvoda, tako što će promovisati jedinstven i autentičan balkanski stil života, uz ponudu zanimljivog umetničog sadržaja. U okviru svečanog otvaranja proteklog vikenda, posetiocima je predstavljena izložba radova tri umetnice sa Balkana: Nataše Kataline, Armine Hatić i Val Wecerke. U planu su izložbe i predstavljanja radova drugih naših umetnika, kao i organizacija promotivnih događaja poput degustacija, vinskih i rakijskih večeri, uparivanja pića i hrane.

Vladimir Novičić

– Želimo da MezeSliva postane oličenje pravog duha Balkana, regiona koji je poznat po toplom gostoprimstvu i ljubavi prema malim životnim radostima. Akcenat stavljamo na uživanju u lepim, svakodnevnim trenucima, koji se često zanemaruju u današnjem ubrzanom životu, zaključuje Vladimir.

Ukoliko ne želite da propustite ovaj jedinstveu mešavinu hrane, pića i umetnosti posetite MezeSliva radnju u Frankenbergasse 13, a za najavu događaja pratite njihove profile na društvenim mrežama Facebook i Instagram.