FENOMEN PRIJOVIĆ: Aleksandra do sada zaradila skoro 3.5 miliona evra u Hrvatskoj – turneji se još ne nazire kraj!

Aleksandra Prijović nastupala je u okviru turneje „Od istoka do zapada“ u najvećim dvoranama širom regiona, a najveće interesovanje publike za njene nastupe vladalo je u susdenoj Hrvatskoj.

Aleksandra Prijović je nakon velikog uspeha i pet održanih koncerata u Osijeku i pet u Zagrebu zaradila nešto manje od 3,5 miliona evra, piše hrvatski 24sata.hr, ali tu nije kraj jer je najavila koncerte u Rijeci i Varaždinu.

Prvi koncerti u oba grada rasprodali su se za manje od jednog dana, pa je pevačica najavila nove datume.

Prijović će pred hrvatskom publikom pevati u dvorani Zamet u Rijeci, a karte se prodaju u četiri kategorije: fan pit za 30 evra, vip stolovi za 45, tribine za 32, te parter za 25 evra.

Prema zvaničnim informacijama, kapacitet dvorane je 5.000 ljudi, oko 2.350 odlazi na tribine i VIP stolove, a ostalih okvirno 2.500 (kapacitet dvorane je smanjen zbog stolova) na parter i fan pit. Samo na kartama za sedeća mesta i stolove, Prija će zaraditi 78.000 evra, a na preostala mesta oko 68.750 evra.

Ako se sve sabere, po areni će zaraditi nešto manje od 147.000 evra, a za trenutno najavljene tri, otprilike 441.000 evra.

Treba napomenuti da je ovo iznos bez troškova zakupa dvorane, kao i ostalih troškova produkcije, garderobe i druge opreme.

Iz Centra Zamet su za pomenuti medij rekli da informacije o ceni zakupa dvorane nisu dostupne za javnost.

U Varaždinu je pevačica za sada najavila dva koncerta u Areni Varaždin. Prema stranicama Arene, kapacitet je 50.33, ali treba uzeti u obzir da će realni kapacitet biti nešto manji zbog VIP stolova.

Karte se prodaju u kategorijama VIP loža (100 evra), experience tribina (37 evra), parter (25 evra), tribina (32 evra), VIP sto parter (45 evra), VIP sto fan pit (50 evra) te fan pit (30 evra).

Iako su cene karata nešto drugačije, kapacitet varaždinske dvorane isti je kao i riječke, pa se može pretpostaviti da će u dve najavljene arene tamo zaraditi 294.000 evra.

Podsetimo, mlada zvezda Aleksandra Prijović održala je pet koncerata u dvorani u Osijeku, za koje je zaradila neverovatnih 875.000 evra.

Kako navodi pomenuti portal, dvorana može da primi i do 6.500 ljudi, a kapacitet je, kada su u pitanju Aleksandrini koncerti, bio manji zbog kafanskih stolova.

„Svako veče je bilo rasprodato. Na svakom koncertu je bilo oko 5.000 fanova“, rekli su organizatori, a piše 24sata.hr.

Prema slobodnoj proceni, samo od prodaje ulaznica Prija je zaradila 875.000 evra. Najjeftinija karta je bila 25, a najskuplja 45 evra, koliko je bilo potrebno za VIP sto.

Prema cenovniku dvorane, Aleksandra je za zakup prostora za pet koncerata platila oko 50.000 evra, a tu su i troškovi kao što je zakup sale, scenografija, svetla, bend, koji su svakako dosta manju u odnosu na njenu ukupnu zaradu.

„Zakup velike sale sa tribinama u Edukativno-sportskoj hali Gradski vrt za jedan koncert iznosi 9954,21 evra sa PDV-om“, rekao je za „Glas Slavonije“ direktor Sportskih objekata koji upravljaju dvoranom „Gradski vrt“.

Zanimljiva je i činjenica da su brojni Hrvati ostali u potpunom šoku nakon što je javno otkriveno kolika je ukupna zarada Aleksandre Prijović nakon pet koncerata, a da se pritom turneja tek nastavlja.

Izvor: Nova.rs