EVO KAKAO JE NASTALA DŽEJEVA „NEDELJA“: Najtužnija balada uz koju je i sahranjen (VIDEO)

Film „Nedelja“ o Džeju Ramadanovskom nedavno je počeo da se prikazuje u bioskopima u regionu, a koliko je interesovanje publike najbolje pokazuje podatak da je film do sada videlo više od 200.000 gledalaca

Film nosi naziv po jednom od najvećih hitova Ramadanovskog koji je, ujedno, i jedna od naših najtužnijih balada ikada.

Pesma je objavljena 1991. godine na albumu „Ko se s nama druži“, a malo ko zna da je pesma inspirisana periodom kada je pevač boravio u popravnom domu.

„U to vreme, kad smo radili Futa i ja, falio nam je refren. Za refren pesme ‘Nedelja’ sam kriv ja. Ispričao sam Marini Tucaković svoju priču iz popravnog doma. Kao klinac, kad sam bio dobar, davali su mi dozvolu da idem kući, a ukoliko nisam, ostajao sam u domu“, ispričao je Džej jednom prilikom, preneo je portal „Espreso“.

„Ta „Nedelja“ govori o meni samom, kada nisam dobio dozvolu da izađem, a Marina je za deset minuta napisala refren“, ispričao je tada pevač.

Uz zvuke ove pesme, Džej je i sahranjen.

FILM „NEDELJA“ PREMIJERNO U BIOSKOPIMA DIJASPORE

Film “Nedelja” počeće sa prikazivanjem u Dijaspori od petka 9. februara premijerom u Beču, a od 10. februara film ce se naci na redovnom programu bioskopa u Zapadnoj Evropi.

Film „Nedelja“ reditelja Nemanje Ćeranića, premijerno će biti prikazan u Beču u petak, 9. februara, u bioskopu „Cineplexx Millennium City“, sa početkom u 20:30 časova. Svečanu internacionalnu premijeru u Austriji će svojim prisustvom uveličati autorska i glumačka ekipa filma, koja specijalno za ovu priliku dolazi iz Beograda.

Nakon svečane premijere u Beču, film nastavlja da se prikazuje na redovnom repertoaru bioskopa „Cineplexx Millennium City“, „Cineplexx Donau Zentrum“, „Cineplexx Wienerberg“ i „Lugner City Kino“.

Film „Nedelja“ će od 10. februara biti prikazivan u preko sedamdeset gradova širom Austrije, Nemačke, Švajcarske, Švedske, Belgije, Danske, Italije, Luksemburga, Norveške, Holandije kao i u Češkoj republici i na Malti.

Prikazivanje u bioskopima širom Australije planirano je za početak marta.

O filmu…

Film „Nedelja“ prati život jednog od najomiljenijih pevača na ovim prostorima, Džeja Ramadanovskog. Inspirisan istinitim događajima, donosi priču o Džeju iz najranije mladosti pa sve do velikog uspeha koji je ostvario. Iako nije imao lako detinjstvo, koje je proveo uglavnom na ulici ili u popravnom domu, Džej je uspeo da zauzme svoje mesto na muzičkoj sceni i kroz pesme postane deo života mnogih.

Film je nastao po ideji producenta Vladana Anđelkovića i scenariste Stefana Boškovića, a u saradnji sa Telekomom Srbija i Filmskim Centrom Srbije.

Glavnu ulogu tumači Husein ‚Husa‘ Alijević, a u ostalim ulogama su Marko Janketić, Maša Đorđević, Milica Janevski, Aleksej Bjelogrlić, Zlatan Vidović, Stojša Oljačić, Bajram Severdžan i mnogi drugi.

Prikazivanje filma u bioskopima Austrije i Nemačke podržano je od strane „Creative Europe MEDIA“ programa Evropske komisije.

Ulaznice su puštene u prodaju na blagajnama bioskopa, kao i onlajn na zvaničnim bioskopskim stranicama, vise informacija na: Adria Film

Svet Dijaspore/ Svetlana Nenadović Glušac / Izvor: Promo / Nova.rs

Foto: Screenshot/Youtube/Arhiva