ANA BEKUTA PODRŽALA SEVERINU: Hoće li da se nađe neko da napokon stane na kraj ovoj agoniji jedne majke?

I nakon nedelju dana, još uvek je u regionu aktualna tema o Severini i njenoj borbi za starateljstvo nad svojim maloletnim sinom Aleksandrom.

Podrška Severini stiže sa svih strana, a među onima koja se odlučila da javnu podršku pruži koleginici je i Ana Bekuta.

„Hoće li da se nađe neko da napokon stane na kraj ovoj agoniji jedne majke? Imaju li oni koji odlučuju o sudbini njenog deteta svoje dete? Ako nemaju dete, imaju li barem svoju majku? Ako nemaju ni dete niti poznaju svoju majku, imaju li zrno savesti? Kako je moguće da se u Evropskoj uniji, zdravoj i pravoj majci, može oduzeti dete koje želi da živi s njom? Ako se ovo dešava Severini, šta se, pobogu, dešava nekoj nepoznatoj, sirotoj ženi koja nema ni prostor, ni advokata ni sredstvo da se bori za svoje dete?
Jasno mi je da Severina nekom može i da smeta – uvek su ljudima smetale lepe, pametne i jake žene. Ali, nije mi jasno, godinama mi nije jasno kako oni koji odlučuju o sudbini tog dečaka ne misle o njemu? Zar je moguće da je mržnja prema Severini, sklonost korupciji i trulež sistema jača od empatije prema jednom dečaku koji nikome ništa nije skrivio i koji želi da bude sa svojom mamom?“

 „ Nemaš izbora nego da ustraješ i boriš se. Nema drugog načina i nema drugog puta nego da stisneš zube kao i proteklih 11 godina i boriš se za svog sina. I on i mi znamo koliko ga voliš. Drži se. Volimo te“ – poručila je Ana označivši Severinu na Instagramu.

Ana Bekuta na Balkan Festivalu u Beču

Legendarnu Anu Bekutu, Bečka publika će imati priliku da vidi i čuje u sklopu „Balkan Festivala“ koji će biti održan u subotu 10. februara u dvorani „Hallmann Dom“ kada će Ana nastupiti zajedno sa Halidom Bešlićem, Dejanom Matićem i Barbarom Bobak – o čemu smo već pisali: SPEKTAKL U NAJAVI: Bekuta, Bešlić, Matić i Bobak na Balkan Festivalu u Beču (VIDEO) – SVET+ (svetplus.eu)

Tekst: Svet Dijaspore / Svetlana Nenadović Glušac

Foto: Instagram/anabekuta1