EKSKLUZIVNO Svet Dijaspore: Pogledajte kako je bilo sinoć na koncertu „Bijelog Dugmeta“ u Beču (FOFO+VIDEO)

Sinoć je glavni grad Austrije pulsirao u ritmu melodija „Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavio“, „Doživeti stotu“, „Hajdemo u planine“, „Pun mjesec iznad Bosne“, „Napile se ulice“, „Ðurđevdan“  i mnogih drugih pesama nastalih u decenijama stvaralačkog rada legendarnog „Bijelog Dugmeta“.

Naime, sinoć je u organizaciji agencije „Fantasy Production“ i Fikreta Vukalića Fantoma u dvorani „Gasometer“ u Beču održan sjajan koncert „Dugmića“ o kome će se još dugo pričati i sa setom prisećati do sledećeg viđenja sa Bregom, Alenom i Tifom.

Dvorana Gasometer

Početku koncerta predhodila je projekcija sjajno izmontiranih kadrova nastalih za vreme osamdesetih i devedesetih godina, sad već prošlog veka, dok je „Bijelo Dugme“ haralo Balkanom. Video zapisi koji se smenjuju prikazuju jedno davno prošlo vreme, kog se većina „Dugmićista“ sa setom priseća. Jedan za drugim smenjivali su se kadrovi sa koncerata i fotografije na kojima se vide Brega, Alen i Tifa, ali i simboli tadašnje Jugoslavije, od maskote Vučko koja priziva u sećanje zimske olimpijske igre u Sarajevu 1984., do Maršala Tita i fenomena zvanog Lepa Brena.

Kada je atmosfera dostila vrhunac nostalgije, bend na čelu sa Goranom Bregovićem i Alenom Islamovićem izašo je na binu zu gromoglasne ovacije  i započeo sa izvođnjenjm pesme „Noćas je k´o lubenica pun mjesec iznad Bosne“, a zatim nastavio da ređa najveće hitove iz bogatog opusa „Dugmića“.

Standardno odličan Alen Islamović / Foto: Svet Dijaspore
Mladen Vojčić Tifa / Foto: Svet Dijaspore

Nakon pauze, ovacijama je publika pozdravila izlazak Mladena Vojčića Tife na binu, skandirajući njegovo ime, te su nastavile da se smenjuju legendarne pesme, da bi se u jednom trenutku Tifi i Bregi na bini pridruzio i Alen, tada nastaje pravi kovitlac u kome su se preplitali energija, emocija i horsko pevanje u dvorani.

Mladen Vojčić Tifa / Foto: Svet Dijaspore
Tifu je emotivno polomilo kad je publika počela da skandira njegovo ime / Foto: Svet Dijaspore
Kada su se tri barda domaće rok scene zajedno našli na bini, nastao je pravi kovitlac u kome su se preplitali energija, emocija i horsko pevanje u dvorani / Foto: Svet Dijaspore

Kako je bilo sinoć, pogledajte u kratkim video zapisima koje Vam donosimo, a večeras u 21 čas na našem portalu biće objavljena velika video reportaža sa sinoćnog koncerta „Bijelog Dugmeta“ iz Beča.

Kakva je drama zadesila Gorana Bregovića pre deset dana u Parizu i zašto je bio sa fiksiranom rukom na bini u Beču pročitajte klikom na link:

SVETSKA EKSKLUZIVA- Svet Dijaspore: Kakav profesionalac! Goran Bregović samo 10 dana nakon operacije ramena stao na binu u Beču! (FOTO+VIDEO) – SVET+ (svetplus.eu)

PAŽNJA! Zabranjeno je svako preuzimanje foto i video materijala i svrsishodno zakonima u EU, zakonski sancionisano.

Iznenađenje za Hanu iz Sarajeva – mladoj slavljenici zauvek će ostati u sećanju da je svoj 11. rođus proslavila na koncertu Bijelog Dugmeta u Beču, zahvaljujući svom rođaku Damiru Čauševiću (Restoran XxXL) koji je organizovao da u dvoranu stigne i torta sa prskalicama / Foto: Svet Dijaspore
Foto: Svet Dijaspore

Svetlana Nenadović Glušac

Foto & video: Svet Dijaspore