40. jubilej pesme „Motori“: Alen Islamović i stara ekipa “Jagoda” snimili pesmu “Sudni dan” (VIDEO)

Gotovo svi mi koji vučemo korene sa brdovitog Balkana, bilo gde sada da živimo, kojim generacijama da pripadamo i bilo koju muziku da preferiramo, gotovo nije moguće da nikada nismo čuli kultnu pesmu “Motori” koju je pre tačno 40. godina snimio bend “Divlje jagode”.

Iako zvuči neverovatno da su “Motori” nastali pre čak četiri decenije, a još neverovatnije da ih je tada otpevao Alen Islamović, koji i dalje nastupa i kome se godine ni najmanje ne vide, “Motori” su ušli u istoriju koja će se retko ponoviti u domaćoj muzičkoj sceni.

Upravo povodom ovog velikog jubileja, nekadašnji članovi “Jagoda” na čelu sa Alenom Islamovićem su se okupili i snimili singl pod nazivom “Sudnji dan”.

Tako je pesma “Sudnji dan” u izdanju “Croatia Records” juče ugledala svetlost dana, a kako zvuče “Stari Jagodovci” u sastavu Alen Isalmović (vokal), Nasko Budimlić (bubnjevi) i Zlatan Ćehić (bas), zajedno sa Dragomirom “Dragianni” Herendićem (solo gitara), nekadašnjim članom grupe „Zabranjeno pušenje“ poslušajte u videu…

Tekst: Svetlana Nendović Glušac

Foto: Promo/Croatia Records