Zadar se predstavio na Nacionalnom danu Hrvatske u Beču, čipka Bejbi Lazanje i Siniša Vuco!

Nacionalni dan Hrvatske proslavljen je 12. juna u prelepom ambijentu Glorijete (Gloriette) u parku palate Šenbrun (Schönbrunn) sa pogledom na Beč.

Pozivu ambasade Hrvatske u Beču i Nj.E. Daniela Glučića, ambasadora Republike Hrvatske u Republici Austriji, Nj.E. Maria Horvatića, ambasadora Hrvatske pri OEBS-u, UN i međunarodnim organizacijama u Beču, kao i vojnog atašea potpukovnika Maria Pavlaka, odazvao se veliki broj zvanica iz diplomatskog kora, predstavnika austrijske vlade i Ministarstva spoljnih poslova, predstavnika iz sveta privrede i industrije, kao i istaknutih članova hrvatske zajednice u Beču.

Nj.E. Daniel Glučić, ambasador Republike Hrvatske u Republici Austriji

Kao što je to već postala tradicija, ove godine na proslavi Nacionalnog dana Hrvatske u Beču predstavio se region Zadar.

Zadarska županija i Turistička organizacija Zadar su sem bogate turističke ponude za letovanja na ovom delu Jadrana, predstavili i tradicionalnu narodnu nošnju i nadaleko čuvenu Pašku čipku i kulinarske specijalitete ovog kraja kao što su vina, sirevi i pršuta.

Nema veze sa Bejbi Lazanjom: Čipkana maramica predsednika opštine Zadar predsatavlja original sa ostrva Pag
Župan Zadarske županije Božidar Longin

Svečanost je dodatno uveličao nastup muškog sastava Hrvatske ratne mornarice „Klapa sveti Juraj“ koja je svojim maestralnim izvođenjem donela duh i čaroliju srednje Dalmacije pod dno Alpa.

Siniša Vuco iznenadni gost prijema

Među brojnim zvanicama i gostima, naša ekipa ugledala je starog frenda – Sinišu Vucu. Naime, poznati Splićanin boravio je privatno u Beču, te je u društvu prijatelja došao na prijem Hrvatske ambasade, gde se susreo sa svojim sugrađanima i frendovima – članovima klape sv Juraja.

Ambasador Hrvatske Daniel Glučić, vojni ataše potpukovnik Mario Pavlak, sa Sinišom Vucom i Bernardom Jukićem (3.s.l.)
Splićani u Beču: Klapa Sv. Juraja i Siniša Vuco

Tekst: Svetlana Nenadović Glušac

Foto: Svet Dijaspore