KAKAV HOROR NA EP U NEMAČKOJ: Ubijeno dva navijača, troje ranjeno, napadač ubijen!

Nakon pobede Nemačke protiv Škotske na otvaranju Evropskog prvenstva, izbila je masovna tuča na sportskom terenu VfB Unterliderbaha u Frankfurtu u kojoj je jedan navijač preminuo.

Kako se tek sada saznalo, incident se dogodio u petak oko 23 sata.

Izbodeni navijač je preminuo je na sportskom terenu. Prema navodima policije, zadobio je ubodnu ranu u gornji deo tela.

Policijske snage su stigle, kako prenosi „Bild“, ali je bilo prekasno. Tridesetjednogodišnjem Nemcu nije bilo spasa.

Osumnjičeni se navodno sam predao i u subotu bitrebalo da se pojavi pred istražnim sudijom zbog sumnje u ubistvo iz nehata. Tridesetogodišnji osumnjičeni iz Fridberga takođe je Nemac.

Detalji napada još uvek nisu poznati.

Horor u Nemačkoj tokom otvaranja Evra: Napadač upao u baštu, izbo tri osobe i usmrtio jednu pre nego što je ubijen

Porodica je organizovala privatnu zabavu u petak uveče kada je Nemačka igrala sa Škotskom, a napadač je nožem usmrtio jednu osobu i teško ranio dve.

Nemački mediji su javili da je neimenovani napadač ušao u baštu u Magdeburgu i izbo tri osobe, pre nego što ga je policajac ubio vatrenim oružjem.

Ubica je probao da napadne i policiju koja se pojavila na licu mesta, a ista osoba je osumnjičena za još jedno ubistvo u obližnjem neboderu blizu mesta tragedije.

Nakon što je izbo troje fudbalskih navijača, pretio je manjoj grupi ljudi koja je i alarmirala policiju.

Nije jasno da li je povod za napad terorizam i da li se tako tretira, ali se zna da su nemačke vlasti zbog toga prethodnih nedelja i meseci bile u prilično visokom stepenu pozornosti.

Nemačka je u uvodnom meču Evra pobedila Škotsku sa 5:1, a takmičenje se u subotu nastavlja utakmicama Italije i Albanije, Mađarske i Švajcarske i Hrvatske i Španije.

Izvor: Nova.rs