Učinilo vam se da ste na ulicama Beča videli naše poznate glumce? Ne, niste pogrešili – Film „Munje 2“ snima se u Beču!

Svi koji su s početka novog milenijuma pratili domaću kinomatografiju, nisu mogli da zaobiđu film „Munje“ koji je brizinom svetlosti dobio status legendarnog.

Tako su se, sad već davne  2001. godine, u filmu „Munje“ pojavili: Sergej Trifunović, Boris Milivojević, Maja Mandžuka, Nikola Đuričko, Zoran Cvijanović i Nebojša Glogovac (+2018), i sa replikama iz filma ušli u istoriju  i svakodnevni žargon mnogih nadolazećih generacija.

Reditelj Raša Andrić rešio je da snimi nastavak ovog kultnog filma, koji nosi naziv „Munje opet“, te je okupio proverenu ekipu i krenuo u novu avanturu. Snimanje otpočelo protekle nedelje u Beogradu, a nastavljeno je ove u glavnom gradu Austrije.

Tako da nemojte da se iznenadite ukoliko na ulicama Beča vidite Sergeja Trifunovića, Borisa Milivojevića, Nikolu Đurička i ekipu…

Radivoje Raša Andrić i Sregej Trifunović
Boris Milivojević i Sregej Trifunović

Kako je bilo na početku snimanja filma „Munje opet“ u Beogradu, pogledajte reportažu koju su odradile kolege sa portala Nova.rs.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

 „Joj, sirotinjo i bogu si teška“: Nova.rs na snimanju nastavka kultnih „Munja“

Na lokacijama u Beogradu počelo je snimanje dugo očekivanog nastavka legendarnih “Munja”, pod nazivom “Munje opet”, a ekipa Nova.rs je imala ekskluzivnu priliku da bude sa glumcima i filmskom ekipom na setu ispod Mosta na Adi.

– Ajmo, pusti komande za probu. Sergej, pomeri se malo. Kreće proba! – glasno govori reditelj Radivoje Raša Andrić, dok sa ekipom isprobava scenu ispred autobusa u kojoj učestvuju glavni glumci prvog i drugog dela “Munja”, Sergej Trifunović kao Pop i Boris Milivojević kao Mare. Naravno, 21 godinu stariji, ali opet u akciji.

“Joj, sirotinjo i bogu si teška… Ajde, bre, napolje!”, izgovara svoju repliku glumac Stefan Bundalo, dok se obraća Popu i Maretu ispred autobusa, pa se u pauzi probe njih trojica zajednički dogovaraju kako da izvedu Rašine zadatke u tom kadru.

Beograd 30.09.2022. Radivoje Raša Andrić, Boris Milivojević i Sregej Trifunović. Snimanje drugog dela filma Munje, na mostu na Adi. Munje drugi deo, Munje 2, film, snimanje. Munje opet Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Uzbudljiva i prava filmska atmosfera dočekala nas je u prostoru ispod Mosta na Adi, sa strane Sajma, dok se u petak odvijao treći dan snimanja “Munja opet”. U sceni koja se snimala tog dana bili su Boris, Sergej i Stefan, ali u filmu će glumiti i ostali deo glavne ekipe iz prvih “Munja”: Nikola Đuričko (Gojko Sisa), koji je uspeo da uklopi termine u Holivudu, Milica Vujović (Lola) i Maša Mandžuka (Kata). Naravno, nedostaje prerano preminuli Nebojša Glogovac, ali kao pojačanje tu su neprevaziđena Seka Sablić i mlada Ivana Zečević.

Raspoloženi Raša Andrić, kaže za Nova.rs u pauzi snimanja, da je jako zadovoljan atmosferom na setu i objašnjava ko su danas Mare i Pop posle toliko godina.

– Oni su danas potpuno isti, samo što su stariji. Sve što su ranije imali samo im se zbog godina pojačalo. Ali to su isti likovi, žive sa majkama i super im je – kaže reditelj koji je pobrao lovorike sa svojim poslednjim filmom “Leto kada sam naučila da letim”.

Na snimanju su naravno i statisti, koji sede u autobusima, dosađuju se i kuckaju na svojim mobilnim telefonima, i čekaju kada će biti pozvani za određenu scenu. Ali tako je uvek kada se radi film, strpljenje je jako važno, jer se boravi po ceo dan na setu. Uzbudljive trenutke akcije, zamenjuju i momenti dosade. Sve olakšava sunčan i vrlo topao dan za ovo doba godine.

Sergej Trifunović je potpuno u svom elementu, vidi se da mu prija da radi ponovo “Munje” sa Rašom.

– Ja sam presrećan, uzbuđen sam sve vreme. Iskreno da vam kažem, dok nije počeo prvi dan snimanja uopšte nisam bio ni svestan da snimamo “Munje”. Kao da me neko vratio u srednju školu i to na veliki odmor – kaže Sergej za Nova.rs i dodaje su Pop i Mare, nakon prvog dela kada su bili gubitnici, sada dobitnici.

– Oni zapravo uopšte nisu gubitnici. Zato što oni idu uprkos svemu i opet, i zato se ovaj film zove “Munje opet”, jer neke stvari treba probati više puta da bi se desile. Ovo je skrivena subliminalna politička poruka – zaverenički nam poručuje Sergej Trifunović, koji se pita zašto nema više ovakvih komedija, već se u ovom trenutku snima, kako kaže “22 kriminalističke serije”.

U drugom delu “Munja” Pop, Mare i Gojko Sisa, slave 20 godina mature, a razredna im je Seka Sablić, i svi zajedno putuju na proslavu u Cirih, gde bi trebalo i da se odvija najveći deo filma.

Boris Milivojević za Nova.rs kaže potpuno iskreno da je njemu lik Mareta, kojeg igra, jako blizak.

Beograd 30.09.2022. Radivoje Raša Andrić, Sergej Trifunović. Snimanje drugog dela filma Munje, na mostu na Adi. Munje drugi deo, Munje 2, film, snimanje. Munje opet Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Tekst: Svetlana Nenadović Glušac, Svet Dijaspore / Nova.rs