TEHNOLOGIJA POD KLJUČEM: Italijanski restoran daje besplatno vino za goste koji odlože telefone

Restoran u Veroni nudi besplatnu bocu vina gostima koji odlože svoje telefone tokom obroka.

Angelo Lela, vlasnik restorana Al Condominio, rekao je da je cilj da gosti međusobno komuniciraju umesto što gledaju u svoje uređaje, piše indy100.

Hteli smo da otvorimo restoran koji je drugačiji od drugih“, rekao je i dodao: „Zato smo izabrali ovaj format – gosti mogu da odluče da se odreknu tehnologije dok uživaju u druženju zajedno.

Foto: Unsplash.com

Nastavio je sugerišući da tehnologija „postaje problem“, dodajući: „Nema potrebe da gledate u telefon svakih pet sekundi, ali za mnoge ljude to je kao droga … Na ovaj način imaju priliku da ga odlože i popiju malo dobrog vina.

Po ulasku, gostima se daje opcija da predaju svoj telefon osoblju i da on ostane u zaključanoj kutiji. Od osoblja bi onda dobili ključ kutije, koji mogu da pokažu konobaru i dobiju besplatnu bocu vina.

Kada gosti završe obrok, dobijaju opciju da napišu recenziju koju će postaviti u kutiju sa šansom da im se ponudi besplatna hrana pri sledećoj poseti.

Lela je rekao da je odgovor na novu inicijativu „vrlo pozitivan.“

Devedeset procenata gostiju odabralo je da odlože telefone u zamenu za vino. Zaista je lepo videti ljude kako to prihvataju – razgovaraju međusobno umesto što gledaju fotografije ili odgovaraju na poruke na telefonu“, nastavio je.

Izvor: citymagazine.danas.rs