Talasi Tončijevog „Meditaranea“ zapljusnuli emocijama i oduševili Bečlije! (VIDEO)

Dugo najavljivani ekskluzivni koncert proslavljenog hrvatskog kantautora Tončija Huljića održan je sinoć u glavnom gradu Austrije.

Osim toga što je po svim parametrima koncertnih delatnosti, koncert predstavljao nešto do sada ne viđeno na ovim prostorima, ekskluzivni koncert je ujedno bio i prvi koncert pop muzike održan ispred istorijskog zdanja Bečkog Kursalona, poznatog po održavanju koncertima klasične muzike.

Kada je tama pala na gradski park Štadtpark, začuli su se prvi taktovi maestrove muzike, koja je za tili čas na talasima projekta Mediterano, ponela gotovo sve prisutne na jedno divno putovanje kroz bistre vode Dalmacije.

Posetioci koncerta imali su osećaj da između melodija i projekcije svetala na neo-renesansnoj građevini gotovo jasno mogu da čuju šumove talasa i osećaju povetarac koji sa sobom nosi miris borovih šuma i ukus soli.

U sklopu koncerta nastupio je hor čiji je vokalni solista bila Huljićeva ćerka Hana, koja je odusevila svojim anđeoskim glasom, a u ulozi specijalnih gostiju po dve numere izveli su fantasticni Jelena Rozga i Petar Grašo.

Jednogodišnja Alba deo ekipe u Beču

Nakon što je koncert okončan uz gromoglasni aplauz, Petar je odmah u naručje uzeo ćerkicu Albu koju je za vreme koncerta čuvala baka Vjekoslava, tako da je za familiju Huljić-Grašo dolazak u Beč predstavljao jedinstvenu priliku da se porodica okupi i turistički obiđe austrisjku prestonicu.

Ekipa portala Svet Dijaspore pokušala je da ugrabi deliće magične noći iz Kursalona, te vam ih prenosimo sa nadom da će žitelji Beča uskoro imati ponovo priliku da dožive jednu ovakvu čarobnu noć – Hvala Maestro!

Organizatori koncerta: Josip Šušnjara, CEO Shi Group i Kursalona sa svojom lepšom polovinom i Goran Žužul (levo)
Oboje su bezvremeni… Dugogodišnji prijatelji i saradnici Jelena Rozga i  Tonči Huljić

Svetlana Nenadović Glušac

Fotos & Videos: Svet Diajspore