TAJSONU POZLILO U AVIONU: Legenda boksa u bolnici, otkazan meč protiv jutjubera

Bokserski meč između legendarnog Majka Tajsona i bivšeg jutjubera Džejka Pola, koji je trebalo da se održi 20. jula na stadionu Dalas Kaubojsa, odložen je zbog zdravstvenih problema slavnog boksera.

O najavljenom boks spektaklu smo već pisali: TAJSON ULAZI U RING U 57. GODINI: Pogledajte kako izgleda njegov trening za spektakl (VIDEO) – SVET+ (svetplus.eu)

Novi termin borbe biće objavljen sledećeg petka, 7. juna.

„Želim da se zahvalim svojim navijačima širom sveta na podršci i razumevanju. Nažalost, dobio sam čir i lekari su mi savetovali da usporim trening na nekoliko nedelja kako bih se odmorio i oporavio“, rekao je Tajson.

Majkl je potom objasnio svoje stanje.

„Moje telo je u boljoj formi nego što je bilo od devedesetih i uskoro ću se vratiti punom treningu. Džejk Pol, ovo ti je možda kupilo malo vremena, ali na kraju ću te ipak nokautirati i izbaciti iz prsten zauvek cenim svačije strpljenje, jedva čekam da vam pružim nezaboravan nastup kasnije ove godine„.

Tajson je ove nedelje dobio čir na letu od Majamija do Los Anđelesa, a bokser je osetio mučninu i vrtoglavicu 30 minuta pre sletanja. „Zahvalan je medicinskom osoblju koje mu je pomoglo“, rekao je Tajsonov predstavnik za Si-En-En.

Njegov protivnik je zadovoljan kašnjenjem jer želi da Tajson bude u optimalnoj kondiciji.

„U potpunosti podržavam odlaganje događaja tako da Tajson nema izgovora na dan borbe. Moji fanovi znaju da ne želim da se borim protiv Tajsona ako nije u najboljem izdanju, ali ne brinite, kada uđemo u ring, ja ću biti spreman za senzacionalan finiš i pobeda Pola protiv Tajsona biće borba za istoriju“, rekao je 27-godišnji bivši Jutjuber.

Pol se boksom počeo baviti 2018. godine i od tada je ostvario devet pobeda (šest nokautom), uglavnom protiv drugih poznatih ličnosti i MMA boraca, uz jedan poraz od Tomija Fjurija, polubrata donedavnog svetskog šampiona Tajsona Fjurija.

Tajson (50-6-2) je poslednji profesionalni meč imao 2005. godine, a 2020. vratio se egzibicionom borbom protiv još jedne svojevremeno legende, Roja Džonsa mlađeg.

Izvor: Nova.rs

Foto: Freepik.com/promo