SVET Dijaspore vam predstavlja: Dr. Dunđerski – Bečki „doktor za lepotu“

Datum: 14. april 2022.

Iako smo duže od sve godine bili prinuđeni da živimo  “novu normalnost” izazvanu pandemijom virusa korona, potreba za lepim i negovanim izgledom je sve vreme bila prisutna.

Bez obzira na mere koje su bile na snazi, pripadnice lepšeg pola tražile su usluge u salonima lepote, frizera, manikira, pedikira, masaže  – i to sve u cilju da se „iznova“ osećaju kao nekada.

Naša redakcija je u poslednje vreme dobila više upita da preporučimo lekara koji se bavi estetikom u Beču, jer je mnogo onih koji bi nešto da „poprave“, dodaju ili pak oduzmu.

Upravo zbog toga portal SVET Dijaspore vam u proleće, taman pred leto koje je pred nama i kada želimo da izgledamo perfektno, predstavlja doktora Aleksandra Dunđerskog, vlasnika ordinacije “Aesthetic” u Beču.

Dr. med. univ. Aleksandar Dunđerski (43) rođen je u Sremskoj Mitrovici gde je završio osnovnu školu i gimnaziju, nakon čega upisuje Medicinski fakultet u Beogradu. Posle druge godine dr. Dunđerski se prebacuje na Medicinski fakultet u Beču (današnji Medicinski Univeritet) gde doktorira sa najvišim ocenama.

Nakon toga što je stažirao i radio u raznim bolnicama u glavnom gradu Austrije, počinje da radi u estetskoj medicini, nakon čega otvara svoju prvu privatnu ordinaciju u 6. bečkom becirku.

Za čitaoce portala Svet Dijaspore donosimo intervju sa dr. Aleksandrom Dunđerskim o svemu onome što nas sve interesuje, botoks, hijaluron, „Vampirski tretman“…  

Godinama ste radili u estetskoj medicini u Austriji na jednoj od ovdašnjih najelitnijih klinika za estetsku hirurgiju, da li možete da izdvojite koji su to tretmani koje prosečne Austrijanke i Austrijanci traže?

Definitivno su to tretmani botox-om i hijaluronskom kiselinom.

Posle toga dolaze tretmani PRP (vampirski lifting), tretman nitima i laser.  Botoks kod muškaraca i žena je najtraženiji u predelu između obrva (linije “mrštilice”).

Često nije sama bora ta koja im smeta, već sam primetio  da se često javljaju pacijeti, koji bivaju upitani, zašto su tako „namrgođeni“, pritom često se radi o ljudima koji su vesele prirode ali im mimika u tom predelu “ureže” boru koja im daje izraz nekog ko je namrgođen.

Što se hijaluronske kiseline tiče, ona je najtraženija kod žena i to najčešće za uvećanje usana, a kod muškaraca za popunjavanje nasolabialnih bora (bore koje idu od nosa do uglova usana).

Jedan deo pacijenata, a taj broj nije mali, želi da poboljša kvalitet svoje kože, pritom, ne žele da na licu imaju ista što je strano (botox, hijaluronska kiselina, niti…) i ne žele ništa što je isprobano na životinjama, za njih je onda idealan PRP ili tretman poznatiji kao „Vampisrki lifting“ – kod ovog tretmana koristi se samo modifikovana sopstvena krv pacijenata, bez ikakvih dodataka.

Kod nešto starijih osoba (muškaraca i žena) koji žele “Lifting Effekt” odnosno da dobiju efekat sličan onom kao da su u bili na hirurškom zatezanju lica –  najčešće se koristi tretman sa nitima.

Pre dve godine ste otvorili svoju privatnu ordinaciju i time privukli klijentelu koja potiče sa teritorije bivše Jugoslavije, da li postoje razlike u željama i koje tretmane naše žene i muškarci traže u odnosu na Austrijance?

Što se tiče tretmana kod naših ljudi, razlika je u tome da naše žene često žele naglašenije efekte.

Naime, one žele više volumena u usnama, više volumena u jagodicama, a moram da kažem i da kada se odluče na taj korak, one su spremnije da izdvoje novac za estetiku, nego što je to slučaj kod prosečnih Austrijanki.

Što se tiče muškaraca, to je relativno mali udeo u ukupnim tretmanima koje imamo.

Međutim, moram da primetim da se poslednjih godina taj procenat znatno povećao, što ukazuje na samosvest današnjeg modernog muškarca koji pazi na svoj izgled, pazi na ishranu, kontroliše unos proteina i vitamina, redovno trenira, pa time želi uz pomoć medicine i da koreguje nedostatke koji mu smetaju.

Po mojoj ličnoj proceni, još samo pre 5 godina, od ukupnog broja zahvata 95% su činile žene, a samo 5% muškarci. Danas se ta granica pomerila i odnos je 90% : 10%  – što ukazuje na to da dolazi do promene trenda kod muskaraca.


Nudite tretmane sa Botoksom, Hijaluronskom kiselinom, PRP ili tretman poznatiji kao „Vampisrki lifting“, Mezolifting i lifting uz pomoć “zlatnih” niti, koliko je vremena potrebno za svaki od ovih tretmana da on „proradi“ i da se vidi krajnji rezultat? 

Kolikio je vremena potrebno da neki od ovih tretmana „proradi“ zavisi od samog tretmana.

Na primer kod hijaluronse kiseline, kada se radi na augmentaciji (uvećanju) kao što su usne, efekat se vidi odmah, kod botoksa je potrebno da prođu i do dve nedelje da bi se videlo njegovo puno dejstvo, a kod “vampirskog liftinga” je potrebno da se sam tretman ponovi 3-4 puta u intervalima 4-6 nedelja, da bi se video najveći efekat, što znači nekoliko meseci.

Pošto nam se bliži leto ordinacija „Aesthetic“ dr. Aleksandra Dundjerskog pripremila je za čitaoce portala Svet Dijaspore sjajne ponude za određene tretmane, pozovite i uverite se.

Cene su pristupačne, obično ništa više od onih koje su svojevremeno vladale na crnom tržistu doktora koji su sa Balkana dolazili u evropske gradove i “na crno” radili tretmane u ne sterilnim uslovima i mestima koja nisu predviđena za to. Pritom, pacijenti (klijenti) nisu imali kome da se obrate kada nešto krene po zlu, a bilo je toliko toga…  Neki slučajevi su prijavljivani policiji, neki završili na sudovima, a mnogi i u austrijskoj štampi kao skandali vezani za Dijasporu sa Balkana.

Više informacija na:

Dr. med. univ. Aleksandar Dundjerski

Magdalenenstraße 4/20
1060 Wien

Tel.: +43 660 24 25 600

E-Mail: office@aesthetik-arzt-wien.at

www.aesthetik-arzt-wien.at