STJUARDESA OTKRIVA: Evo kojim danima treba kupovati avio karte da biste uštedeli

Stjuardesa je na društvenim mrežama podelila svoje savete za uštedu novca kada je u pitanju putovanje avionom – uključujući koji dan u nedelji treba da rezervišete kartu i gde da sednete u avion da biste pokušali da dobijete besplatnu nadogradnju.

Može se sa sigurnošću reći da svi volimo da uzmemo zasluženi odmor, bilo da idemo na sunčano podneblje na nedelju ili dve, odmor u gradu u istraživanju istorijskih blaga ili odmor na ostrvu. Ali ponekad rezervacija ovih putovanja može biti skupa.

Znamo da cene rastu u zavisnosti od sedišta ili odabrane količine prtljaga, ali stjuardesa  je podelila svoje genijalne trikove kako da uštedite još više novca, piše Mirror.

Član kabinskog osoblja Siera Mist deli svoje najbolje savete za obezbeđivanje jeftinijihletova. Deleći svoje znanje u TikTok video snimku, rekla je:

„Čula sam da su vam nedostajale tajne, saveti, i trikovi stjuardese. Dakle, ovo je za vas. Ako želite jeftin let, tražite letove utorkom, sredom i četvrtkom, onda će biti najjeftiniji“.

Ilustracija: Freepik.com  

Siera takođe preporučuje korišćenje VPN-a ili prozora bez arhiviranja u vašem pretraživaču kako biste izbegli da sajtovi za rezervacije pronađu vašu lokaciju i još više podignu cenu. Ona je dodala:

„Ne samo to, ali toplo predlažem korišćenje VPN-a kako ne bi znali u kojoj zemlji tražite letove, jer obično ako tražite u Sjedinjenim Državama, oni će podići te cene“.

Još jedan pametan trik je da rezervišete svoja mesta u zadnjem delu aviona. Neki su upozorili da je najgore biti blizu zadnjeg dela aviona jer je to obično blizu toaleta i neprijatnih mirisa koji se šire, a veruje se da je to deo gde turisti doživljavaju najviše turbulencija, prenosi Vecernji.hr. 

Međutim, postoje neke prednosti, prema mišljenju Siere, koja tvrdi da to što ste blizu repa aviona može značiti da je veća verovatnoća da ćete dobiti nadogradnju.

Deleći svoj najnoviji trik za uštedu novca, Siera je rekla:

„Još jedna stvar koju avio-kompanije ne žele da znate je da većina letova koje imamo pokreće ljude zbog težine i ravnoteže. Dakle, ako želite da letite prvom klasom i ne želite da platite za to, toplo vam predlažem da sedite u zadnjem redu, jer ako moramo da pomeramo ljude zbog težine i balansa, tamo će ići stjuardesa“.

Izvor: Mirror/Vecernji.hr/N1Info.rs