SAJAM AUTOMOBILA U NJUJORKU: Rimac Nevera najskuplji auto na sajmu u SAD (VIDEO)

Automobil Rimac Nevera izložen je na ovogodišnjem Sajmu automobila u Njujorku, koji se održava od 29. marta do 8. aprila.

Forbes je razgovarao sa Skoti Rajs, osnivačicom sajta „A Girls Guide To Cars“, koji se reklamira kao najbolja internet stranica za žene posvećena automobilima. U svom opisu navode da žene učestvuju u kupovini ili utiču na kupovinu 85% automobila i na ovom sajtu žele da pruže objektivne informacije, iskustva i priče iz ličnog ugla odnosno ono što je važno o automobilima na zabavan, pametan i ugla saveta najbolje prijateljice.

U nastavku pročitajte i pogledajte kako ona predstavlja Rimac Neveru:

„Ovo je Rimac Nevera. To je najnoviji, potpuno električni automobil hrvatskog proizvođača superautomobila, koji posluje 15 godina.

Ovaj automobil je ustvari napravljen u Hrvatskoj i verovatno je najskuplji auto na sajmu u Njujorku. Preporučena cena proizvođača počinje od 2,1 miliona dolara. Ako želite da znate zašto je toliko skup, pa ima potpuno električno napajanje. Ima najveću bateriju među svim električnim automobilima i stvara gotovo 1.900 konjskih snaga.

Ali, još bolje od toga, brzinu od 0 do 100 kilometara na čas dostići će za manje od dve sekunde.

Ako ste zainteresovani za test vožnju Rimac Nevere, zakažete, odete u fabriku i to je posebno iskustvo jer ćete test vožnju imati na njihovoj stazi, sa njihovim inženjerima.

Ako odlučite da ga kupite, možete da sednete s njihovim ljudima zaduženim za planiranje proizvoda i dogovorite izgled enterijera, spoljašnje detalje i stvarno ga učinite vašim. Ovaj izloženi model je opremljen sa mnogo detalja na spoljašnosti koji podižu cenu na 2,4 miliona dolara.Rimac Nevera se smatra hiperautomobilom pre nego superautomobilom i to ne samo zbog ubrzanja od 0 do 100 kmh po čemu je prvi kojem je to ikada uspelo za manje od dve sekunde već i zbog svih materijala, poput ugljeničnih vlakana, i inženjeringa. Sve je po meri na ovom automobilu, uključujući i bateriju. Rimac sam proizvodi bateriju, ne kupuju je od dobavljača.

Oni su više investicija nego što su samo automobili. Imaju tendenciju da im raste vrednost, videćete ih puno u auto salonima i takođe ćete ih videti na aukcijama i na mestima kao što su Pebble Beach (najprestižniji svetski sajam automobila) gde luksuzni i egzotični automobili idu na drugu, treću ili četvrtu prodaju i raste im cena u odnosu na originalnu koju je preporučio proizvođač.

Ljudi koji ih kupuju vole da ih pokazuju na mestima kao što je Majami Bič ili na sajmovima automobila ili na drugim događajima namenjenim automobilima. Često će ih izvesti na trkačku stazu gde su članovi i mogu da ih voze tako da zaista izvuku najbolje od njih i pokažu tih 1.000+ konjskih snaga motora, koji im daje osećaj trkačkog bolida u veoma lepom luksuznom automobilu“.

Izvor: Forbes/N1info.rs