SAD ĆE VALJDA PRESTATI “LOV” NA PRINCEZU: Kejt, princeza od Velsa potvrdila da se leči od raka (VIDEO)

Poslednjih nedelja činilo se kao da je svetskoj javnosti najveći problem taj što nema svežih informacija o princezi Kejt Midlton. Nagađanja gde se nalazi princeza od Velsa su bila toliko suluda, a “lov” fotografa je podsećao na onaj koji je trpela, i na kraju zbog njih izgubila život princeza Dajana.  

Pojavljivali su se razni “eksperti” i “poznavaoci prilika na Britanskom dvoru” da daju svoje mišljenje o tome šta je “istina”, a nagađanja su išla od toga da se princeza povukla u ilegalu jer je muž vara, navodnu ljubavnicu princa Vilijema su već stavili na stub srama bez obzira na to što je markiza udata i majka troje dece, pa do bizarnih tvrdnji da Kejt najverovatnije više nije među živima.  

Britanska javnost je očito navikla da ima uvid u živote članova kraljevske porodice kao da pripadaju celoj monarhiji i da je ova tišina koja je dolazila sa dvora, budila “neizdrž”.

Iako ima pravo na privatnost i slobodnu volju da se povuče u ilegalu do Uskrsa, kako je dvor ranije saopštio, pritisak javnosti je bio toliko veliki da je Kejt na kraju bila primorana da se pojavi i pred kamerama da svoj stejtment.

Kejt Midlton objavila da se leči od raka

Britanska princeza od Velsa Kejt Midlton objavila je u sinoć da je u ranoj fazi lečenja karcinoma koji joj je dijagnostikovan.

Princeza je u video poruci rekla da je otkriće bolesti bilo „veliki šok“ posle nekoliko veoma teških meseci. Ona je, međutim, poslala pozitivnu poruku, navodeći da je dobro i da se svakog dana oseća jače.

Detalji o bolesti nisu otkriveni, a Kensingtonska palata je navela da su u pitanju poverljivi podaci i da će se princeza oporaviti.

Kejt Midlton  je u video obraćanju objasnila da u januaru, kada je bila podvrgnuta operaciji abdomena, nije otkriveno da ima karcinom.

„Međutim, testovi posle operacije su otkrili da rak postoji. Moj medicinski tim je zbog toga savetovao da se preventivno podvrgnem hemoterapiji i trenutno sam u ranoj fazi lečenja“, rekla je princeza od Velsa.

Niste sami!

Dodala je da je razmišljala o svima onima koji boluju od raka i poručila im da bez obzira koji oblik bolesti imaju ne gube nadu. „Niste sami“, poručila je.

Princeza je rekla da je oporavak od operacije zahtevao vreme i da je njen prioritet sada porodica.

„Vilijam i ja smo radili sve što je u našoj moći da se sa ovim izborimo u privatnosti radi naše mlade porodice… Bilo nam je potrebno vreme da sve objasnimo Džordžu, Šarlot i Luju na način koji je odgovarajuć njihovom uzrastu i da ih uverimo da ću biti dobro“, objasnila je Kejt.

Javnosti je poručila da je porodici sada potrebno „neko vreme, prostor i privatnost“.

Posle otkrića šta se zaista dešava s princezom, više se ne očekuje da se Kejt i Vilijam pojave na uskršnjem događaju, koji je trebalo da bude njeno prvo javno pojavljivanje posle operacije.

Palata je saopštila da je razlog prinčevog iznenadnog odsustva sa memorijalne službe krajem februara bilo otkriće dijagnoze koju njegova supruga ima.

Princeza od Velsa je u poslednje vreme bila pod velikim pritiskom javnosti koja se pitala zbog čega je toliko dugo nema u javnosti, niti na društvenim mrežama. Stvar je pogoršao skandal s fotošopiranom fotografijom koju je Kensingtonska palata objavila za Dan majki, a na kojoj je Kejt s decom.

To je pokrenulo brojne teorije i spekulacije, između ostalog i da princ i princeza imaju ljubavnike.

Pre Kejt, rak je dijagnostikovan britanskom kralju Čarslu Trećem. On je na operaciju prostate otišao ubrzo posle nje, a narednih dana je objavljeno da ima rak, ali nije navedeno koji. Kralj se odmah povukao sa javnih dužnosti i podvrgnuo lečenju.

Tekst: Svetlana Nenadović Glušac

Izvor: N1Info.rs