PRAKTIČNI SAVETI: Evo šta sve nije dobro ostavljati u kolima tokom letnjih vrućina

Neke stvari mogu da budu rizične po zdravlje, a druge će se uništiti zbog izuzetno visokih temperatura u vašem vozilu, posebno ako je parkirano na direktnom suncu.

1. Krema za sunčanje

Sa jakim suncem, začudićete se zašto se krema za sunčanje ne sme ostavljati u autu. Na previsokim temperaturama nekoliko sastojaka u kremi će se razgraditi. Krema će postati beskorisna i bićete izloženi opasnim UV zracima.

2. Flaše s vodom

Plastične flaše ostavljene u vrućem autu izazvaće otpuštanje otrovnih hemikalija u piće. Važno je ostati hidriran tokom vrućih dana, pa zamenite plastične boce sa metalnim ili staklenim.

3. Lekovi

Uvek proverite pakovanje lekova kako biste bili sigurni da ih pravilno pakujete. Neki lekovi se pokvare na vrućini. Postaju beskorisni ili čak štetni.

4. Sunčane naočare

Sunčane naočare su simbol leta i putovanja. Ali ne smeju da se ostavljaju u autu. Ako ih ostavite na jako vrućem mestu, iskriviće se ili slomiti.

5. Pića u konzervama

Za dug put na letnji dan važno je imati osvežavajuće hladno piće. Ali gazirana pića mogu da eksplodiraju na previsokim temperaturama. Stvoriće vam lepljiv i možda skup nered.

6. Mobilni

Na visokim temeperaturama baterija vašeg telefona može da se pokvari ako se pregreje, što će biti skupo za zameniti, piše The Sun, a prenosi 24sata.

Izvor: N1 Zagreb

Foto: Freepik.com