ONA JE PROGLAŠENA NAJLEPŠOM NA SVETU: Na izboru „Miss World 2024“ pobedila Čehinja Kristina (VIDEO)

Juče je Kristina Piškova (Krystyna Piszko) proglašena je za najlepšu ženu sveta, na ovogodišnjem takmičenju „Miss World 2024“ koji se održao u Indiji.

Krisitna je Čehinja, a pored manekenstva, studira pravo i biznis administracije. Ima samo 23 godine, a tečno govori nekoliko jezika: engleski, poljski, slovački i nemački jezik. Svira flautu i violinu i kaže da je strast prema muzici došla nakon što je provela devet godina u umetničkoj školi.

Još 2022. godine je proglešana za najlepšu ženu u Češkoj, a ovo je po drugi put da je neka Čehinja ponela ovu prestižnu nagradu.

Mis sveta je prvobitno trebalo da se održi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Ipak, takmičenje je kasnije prebaceno u Indiju , i trebalo je da se održi 16. decembra 2023. u Mumbaju, međutim pomereno je na mart ove godine zbog tamošnjih izbora.

U kvalifikacionom takmičenju nekoliko takmičarki je osvojilo pol pozicije u prvih 40 , pri kojima su se gledali fitnes, lepota, talenat i govor.

Odatle su učesnice brzo svedene na prvih 12, a zatim i na prvih 8, nakon čega su takmičarke učestvovale u klasičnoj rundi pitanja i odgovora, pokrivajući teme o kojima se razgovaralo na poslednjem samitu G20.

Zamoljena da osvetli pitanja koja posebno utiču na zdravstvenu zaštitu žena, Kristina Piškova, govorila je o uklanjanju stigme i stida oko menstruacije, rekavši da je „biti žena dar“, samim tim i menstruacija bi to trebala da bude i da društvo ne sme da dozvoli da to postane tabu tema.

Nakon što je napravljen konačni rez, četiri takmičarke su dobile zadatak da „iznesu svoj cilj (ili filantropsku platformu)“ trojici poslovnih tajkuna iz „Shark Tank India“. Svaki od četiri finalistkinje je predstavljala različit region sveta: Afriku, Ameriku i Karibe, Aziju i Okeaniju i Evropu.

Kristina Piškova i njen humanitarni rad

Što se tiče samog humanitarnog rada, Kristina Piškova kaže da je najviše ponosna na otvaranje škole engleskog jezika za napuštenu decu u Tanzaniji.

Budući da je obrazovanje njena strast, odlučila je da otvori svoju fondaciju u Češkoj Republici, usmeravajući se na pružanje raznih obrazovnih programa ne samo za decu, već i za starije osobe i osobe s mentalnim invaliditetom. Ceo projekt je nazvala. “Lepota sa ciljem”, pise zadovoljna.rs .

Piškova je pobedila u finalu: Jasminu Zeitun iz Libana, Aši Abrahams iz Trinidada i Tobaga i Lesego Čombo iz Bocvane. Ove žene, zajedno sa Britankom Džesikom Gegen, smatraju se „kontinentalnim pobednicama” takmičenja.

Na takmičenju je učestvovala i mis Srbije Anja Radić, koja je ušla u top 10 kada je reč o sportskim disciplinama.

Izvor: Danas.rs