OD SADA SE PREZIVAM „SRBOS“, A NE VRBOS: Hrvatska pevačica Martina podigla tri prsta i odbrusila svima koji negoduju njen nastup na izboru za Pesmu Evrovizije (VIDEO)

Hrvatska pevačica Martina Vrbos koja se takmiči na „Pesmi za Evroviziju“ ovih dana je glavna tema u medijijma jer želi da predstavlja Srbiju u Švedskoj.

Naime, Martina se nekoliko puta prijavila na „Doru“, hrvatski izbor za Eurosong i nije uspela da se plasira dalje, te je rešila da proba u Beogradu gde živi poslednjih desetak godina.

U emisiji „Amidži šou“, gde je Martina gostovala, pevačica je nakon najave Ognjena Amidžića podigla tri prsta i poručila:

– Od večeras me možete zvati Martina Srbos, a ne Vrbos!

Kako je naišla na niz uvreda i negativnih komentara zbog nastupa ona se oglasila na društvenim mrežama otvorenim pismom:

Ja sam Martina Vrbos, umetnica, pevačica. Da li ste znali da umetnici nemaju poreklo, zemlju, državljanstvo i nacionalnost? Da li ste znali da umetnici ne znaju ni za boju kože? Da li ste znali da je umetnicima u muzičkoj industriji, kojoj ja pripadam, muzika jedina religija? Ako niste, vreme je da svi shvate da (potencijalno) Srbiju na „Evroviziji“ u Malmeu neće predstavljati Hrvatica, već pevačica, umetnica, koja je u klubu „Quincy Jones“ pevala pred velikim muzičkim imenima u publici i nisu me pitali ko sam i odakle sam – navela je, pa zaključila:

– Sada vi meni recite ko sam ja i ko će, u slučaju da pesma „Da me voliš“ pobedi, predstavljati Srbiju u Malmeu?

Tekst: Svet Dijaspore