BLOKBASTER MARATON ZA DAN ZALJUBLJENIH – ŠTO DA NE! Savršen izbor filmova za romantično veče kod kuće

Kako provesti romantično veče kod kuće?  Preporučujemo: ovo su najbolji romantični filmovi, a niste ih još naučili napamet

Lagane romantične komedije, zanimljivi autorski filmovi, blokbasteri sa ljubavnom temom – ovo su filmovi za svačiji ukus, kako za prave filmske gledaoce, tako i za neiskusnu publiku.

Evie nudi izbor savršenih filmova i serija o stvarnim osećanjima uoči Dana zaljubljenih, koji su zaista načini da ojačate odnose i dodate im još više ljubavi. Lagane romantične serije iz domovine melodramskih saga – Turska, američki klasici, zanimljivi autorski filmovi, pa čak i komedijske ljubavne priče – filmovi i serije za svačiji ukus, kako za prave filmske gledaoce, tako i za neiskusnu publiku.

Kišni dan u Njujorku, Vudi Alen

Idealan izbor za filmofile. Getsbi Vel je nežan momak koji je odrastao na Menhetnu i voli svoj rodni Njujork. Mora da studira na koledžu koji se nalazi van metropole, pa je svako putovanje u grad za Getsbija mali odmor. Ali ovaj će put biti poseban: njegova devojka, ambiciozna novinarka Ešli, ide na intervju sa slavnim rediteljem Rolandom Polardom. Da bi spojio posao sa zadovoljstvom, Getsbi odlučuje da ide sa Ešli i pruži joj nezaboravan vikend u Njujorku. Ali, stvar se komplikuje, Ešli završava na boemskoj zabavi a Getsbi sreće starog prijatelja koji je jednom davno bio zaljubljen u njega… Kišni dan u Njujorku je atmosferski i šarmantan film Vudija Alena sa Timoti Šalameom, El Faning, Selenom Gomez i Džud Louom u glavnim ulogama.

Kada je Hari sreo Seli, Rob Rajner

Američki filmski institut dodelio je ovoj romantičnoj komediji šesto mesto na listi najboljih filmova ovog žanra. Meg Rajan, Bili Kristal, neprolazne pesme Luisa Armstronga, Ele Ficdžerald, Frenka Sinatre… Ljubav na prvi pogled nije se dogodila Hariju i Seli, već pratimo prijateljstvo i dramu koja se odgađa godinama.

Romeo i Julija, Baz Lurman

Verzija Šekspirove tragedije snimljena 1996. godine, daje narativu huliganski ton i smešta je u moderno vreme. Leo Di Kaprio je za ovu ulogu dobio Zlatnog medveda.

„Viki, Kristina, Barselona“, Vudi Alen

Još jednom – delo kultnog scenariste, reditelja i glumca. Viki – Kristina – Barselona je veoma realistična priča koja bi se mogla klasifikovati kao drama da nije nagrađena specijalnom nagradom za najbolju komediju ili mjuzikl na festivalu Zlatni globus. Klasični ljubavni trougao koji se formira između dve američke prijateljice (Rebeke Hol i Skarlet Johanson) i slobodnog španskog umetnika (koga glumi Havijer Bardem) je na prvi pogled prilično šašava tema, ali u predloženoj interpretaciji izgleda uzbudljivo i izaziva neodoljivu želju da se sazna šta će glavni junaci sledeće uraditi. A šta tek kada kući stigne žena (Penelope Kruz)?

Lud za Ejmi, Kevin Smit

Niskobudžetna američka komedija, u kojoj se pojavljuje i zvezda Ben Afleck. Šta se dogodi kada Alis, deklarisana lezbejka, sretne Holdena, kolegu crtača stripova? Kako se iz ovakvog drugarstva razvije veza i kako Holden reaguje kada sazna da – nije prvi Alisin muškarac? Ova komedija savršeno oslikava svo licemerje društva i ljubavnih odnosa, nejednakost između muškaraca i žena na polju seksualnosti, ali i ističe pravo na potragu za ljubavlju na svim poljima i svim sredstvima.

Izvor: lepotaizdravlje.rs