OD OVE CIFRE SE PADA U NESVEST: Hrvati objavili koliko je Prija zaradila u Zagrebu!

Aleksandra Prijović s pet koncerata u šest dana je rekorderka u popunjavanju zagrebačke Arene.

U tom periodu prodefiliralo je kroz Arenu oko 90.000 ljudi. U sredu oko pola 1 ujutro završila je „Prijomanija“ u Zagrebu, a sad se svi pitaju koliko je Prija zaradila i koliko je pevačicu to sve koštalo. Koliko od njenih spektakla su zaradili Grad Zagreb, a koliko taksisti, konobari i iznajmljivači apartmana?

Prema slobodnoj proceni, Aleksandra je samo od prodaje karata prihodovala 2.780.000 evra. Međutim, u to treba uračunati troškove kao što je zakup Arene, scenografija, svetla, bend… Nisu ti troškovi mali, ali su naspram zarade zanemarivi. Aleksandra je, prema cenovniku zagrebačke Arene, zakup prostora za pet koncerata platila oko 120.000 evra. Najjeftinija karta bila je 25, a najskuplja 130 evra, koliko je bilo potrebno izdvojiti za VIP ložu.

Na dan koncerta su se karte za tribine dole, koje su u pretprodaji koštale 32 evra, u oglasima prodavale za 200 evra. Kako se navodi na stranici Arene, dvorana može primiti 22.000 ljudi, ali kod Prije je 150 barskih stolova smanjilo tu mogućnost.

Procena je da je oko 18.000 fanova bilo svake večeri na koncertu. Stigli su iz Nemačke, Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine, svih delova Hrvatske, a prevoz su osigurali na vreme.

I vi idete na Prijovićku? Evo, ceo dan vozim ljude na koncert. Ima ih iz Bosne, Dalmacije, od svuda. Nikad nisam video nešto ovako – govori zagrebački taksist ana zakrčenom autobusnom putu u nedelju uveče.

Svi su tad, čini se, išli gledati Aleksandru Prijović, koja je u Zagrebu popunila hotele i apartmane, zakrčila ulice i dala nove poslovne ideje. Autoprevoznici iz Slavonije obožavaocima su dali odličnu ponudu. Pokupe ih na kućnoj adresi, dovezu do Arene, a onda vrate kući. Cena? 50 evra.

I pre nego što sam objavio prevoz, dobio sam puno upita. Baš su me „išamarali“ porukama – priča slavonski vlasnik firme za prevoz putnika.

Ponuda se izreklamirala sama, a za taj posao im je trebalo dosta goriva, volje i strpljenja za trosatno slušanje repertoara popularne pevačice pet dana zaredom.

Vozili smo kombijima. Dva kombija za svaki koncert, otprilike šesnaest putnika po koncertu – priča nam obrtnik.

Cene za grupe bile su nešto niže, ali vrtele su se oko 50 evra. Za 16 putnika po koncertu zaradio je 800 evra. Za pet dana njihova je zarada bila je oko 4.000 evra, a kad se oduzme trošak goriva, dolazi se do iznosa od 3.500 evra. Bila je pretežno ženska klijentela.

Nešto mladih devojaka, nešto gospođa u godinama. Ko je bio luđi? Gospođe u godinama, naravno – kaže.

Njihova firma nije bila jedina koja je odlučila da vozi na Prijovićku, interes je bio toliki da se razvila konkurencija. Turistička agencija iz Međimurja u svom prevozu je nudila piće dobrodošlice i kuvano vino te parti atmosferu. Prijovićku su ipak najviše slušali svi oni koji su ovih pet koncerata radili u zagrebačkoj Areni. Obezbeđenje, garderoberke i konobari. Na garderobi ih je bilo 50, u obezbeđenju 220, a konobara 180, rekli su organizatori.

– Top nam je bilo, jako volimo Priju – govore devojke iz garderobe. A zarada?

Bilo je dosta bakšiša – kažu stidljivo.

Najviše se naručivalo pivo, a od žestine viski i džin. Uglavnom su svi ostavljali bakšiš, tako da smo imali sasvim dovoljno – priča konobarica koja je radila svih pet večeri. Dodaje kako im je najprometnije bilo poslednja dva dana jer su se tad baš „satrali“.

Iz Turističke zajednice grada Zagreba kažu da je tokom razdoblja 1.12.- 5.12. broj dolazaka u odnosu na prethodnu godinu bio veći za 22 posto, a broj noćenja veći za 14 posto. Iz Porezne uprave objašnjavaju kako je teško uporediti zaradu u ugostiteljstvu s prethodnom godinom jer su zbog inflacije cene povećane.

Pevačica je s porodicom, prijateljima i bendom odsela u luksuznom hotelu na nedelju dana. Noć u njihovom Deluxe apartmanu iznosi oko 400 evra. Kad se sve sabere i oduzme, Prija je čisto zaradila oko 2,5 miliiona evra.

Izvor: Kurir/24sata.hr