Ekskluzivno iz Austrije – Novak Ðoković uložio milione u bečku firmu „Waterdrop“: Ðole objavljuje rat plastičnim flašama!

Kako javljaju austrijske medije, naš proslavljeni teniser Novak Ðoković ušao je investicijom u kompaniju “Microdrink-Scaleup Waterdrop” čije sedište se nalazi u Beču.

Reč je o kompaniji takozvanih mikro napitka Skelap (Microdrink-Scaleup) koja prodaje gazirana pića bez sećera u obliku kockica koja se rastvaraju u vodi, a koja se nedavno fokusirala na sportsko sponzorstvo kao što je recimo slučaj sa Svetskim kupom u alpskom skijanju.

Novak Ðoković objavljuje rat plastičnim flašama

Poznat po tome da se zalaže za zdrav život i zašitu ljudske sredine, Novak Ðoković se odlučio na saradnju sa bečkom kompanijom upravo zbog njihovog nastojanja da saq tržišta izbace upotrebu plastičnih boca za jednokratnu upotrebu.

“Verujem da našom saradnjom možemo da damo pravi doprisnos i tATP turnire oslobodimo svih plastičnih flaša” – izjavio je Nole povodom zajedničke saradnje.  

„Waterdrop“ napravio revoluciju na tržistu mikro pića

Kompaniju su u Beču 2016. godine osnovali Matrin Murray, Christoph Hermann i Henry Murray. Waterdrop se na početku bavio proizvodnjom kockica na rastvaranje koje su vodi davale ukus i na taj način, kako su tada tvrdili – želeli da animiraju ljude da piju što više tečnosti.

Poslednjih godinu dana Waterdrop je obezbedio čak 60 miliona evra investicija da bi uz ulaganje postali vodeći ponuđači na tržištu, te su osmislili i App koji je povezan sa čepom flaše a koji vas podseća na to da je vreme da unesete tečnost…

Svetlana Nenadović Glušac

Foto:Instagram/djokernole//screenshot