Nevera Mate Rimaca proglašena “Best of the Best” za najbolji hipersportski automobil u 2022.

Američki Robb Report je u ovogodišnjem izdanju nagrade Best of the Best za najbolji hipersportski automobil u 2022. godini proglasio upravo Rimčevu Neveru. „Rimac Nevera nije samo najbolji hipersportski automobil koji smo vozili unazad 12 meseci; to je vozilo koje permanentno redefinira klasu po pitanju onog što trebamo očekivati od najređe i najekstremnije vrste automobila“, stoji u objašnjenju nagrade. 

Takođe, nagradu za životno postignuće osvojio je Mate Rimac, prije svega zbog neverojatnog uticaja koji je postigao u autoindustriji, i to u tako kratkom vremenu. Pritom se u Robb Reportu prisećaju kako je Rimac „stigao iz Bosne, najsiromašnije europske zemlje, i to iz najsiromašnijeg dela u kojem nije ni bilo automobila“. 

Foto Rimac Automobili, Bentley

Ostali pobednici

Nagrade su još osvojili brojni prestižni automobili. Tako je Porsche 911 najbolji svakodnevni auto, titulu najboljeg GT-a osvaja Bentley Continental GT Speed, dok je najboljim kabrioletom proglašen McLaren 765LT Spider. 

Najbolji interijer ima opet jedan Bentley (Flying Spur), dok je Ferrari SF90 Spider proglašen najboljim superautom. U domenu klasičnih vozila broj 1 SUV je Aston Martin DBX, dok limuzina godine postaje Rolls-Royce Black Badge Ghost. 

I na kraju ćemo još spomenuti da je najbolji sportski auto Ferrari 296 GTB, dok titulu električnog automobila osvaja Mercedes-AMG EQS.

Izvor: Index Sport

Foto: Rimac Motors