Ne znate šta da poklonite voljenoj osobi za Dan zaljubljenih? – Prodaje se „ostrvo ljubavi“ u Hrvatskoj, cena prava sitnica! (VIDEO)

Za sve one koji neznaju šta bi mogli da poklone voljenoj osobi za Dan zaljubljenih (Valentine´s Day), a imaju „malo“ odvojenog novca sa strane, za sve njih evo ideje – prodaje se ostrvo ljubavi u Dalmaciji, cena prava sitnica!

Naime, na portalu „Index“-a među oglasima pojavio se oglas da se prodaje ostrvo Galešnja, zbog svog srcolikog oblika poznat kao „otok ljubavi“ – i to za „samo“ 10 miliona evra.

Ostrvo je smeštno u zalivu između Zadra i Biograda na Moru

„Otok u obliku srca koji ima cca 142.000 m2 od kojih je na prodaju dio s nešto više od 30.000 m2 koji je u jednom komadu i rasprostranjuje se na više od 500 metara obale! S ovom nekretninom možete napraviti stvarno nešto jedinstveno, pogotovo kad su vam stalno parkirani gosti s jahtama poput Beyonce i Jay Z-ja (Beyonce je čak jednom prilikom slavila svoj rođendan tu), Jeffa Bezosa, Michaela Jordana itd.“, stoji u oglasu.

Ostrvo Galešnjak nalazi se u Pašmanskom kanalu i jedno je od najprepoznatljivijih hrvatskih ostrvaca, mnogo puta je „ostrvo ljubavi“ fotografisano i objavljivano na razglednicama i suvenirima.

Međutim, važnije od toga je da su naučnici sa Univerziteta Zadar 2019. godine otrkrili da je ostrvce pre više od 7.000 godina bilo naseljeno ljudima.

Šta je moguće napraviti na ostrvu

„Moguće je napraviti poljoprivredno gazdinstvo na površini od tri hektara. Uz to se može napraviti 400 metara kvadratnih nadzemne gradnje i 1000 metara kvadratnih podzemne. To je izvrsna mogućnost za poljoprivredni elitni turizam s vilom i/ili restoranom te velikim skladištem za masline, vino i ostalo bilje…“, napominje se u oglasu koji možete naci na portalu Index.hr.

Tekst: Svet Dijaspore / S.N.G. // Izvor: Index.rs