NASTRADAO OD NAPADA AJKULE: Glumac iz filma “Pirati sa Kariba” nastradao na Havajima!

Tamajo Peri preminuo je od napada ajkule nakon što je surfovao na Havajima.

Glumac Tamajo Peri, koji se bavio i surfingom, glumio je u „Piratima sa Kariba: Na čudnim plimama“.

Peri je pronađen mrtav, a na telu je imao ujede od ajkula. Surfovao je na ostrvu Goat, poznatom i kao Mokuauia, u blizini Laiea na Havajima, pre nego što je pronađen mrtav u nedelju u 13 časova, kako je saopštila Hitna medicinska pomoć Honolulua.

Tamajo je radio kao spasilac, a surfovao je u pauzama. Na licu mesta je proglašen mrtvim.

Zvaničnici su potvrdili da je Tamajo Peri bio žrtva napada ajkula nakon što su obavešteni njegovi najbliži.

Tamajo Peri Foto: WALT DISNEY PICTURES – MOUNTAIN, PETER – Album / Album / Profimedia

Rečeno je da su spasioci doveli Tamajoa na obalu skuterom. Ekipe hitne pomoći veruju da je glumac možda pretrpeo više od jednog ujeda ajkule.

Građani su upozoreni da se drže podalje od vode, a u okolini su postavljeni znaci upozorenja za ajkule. Vršilac dužnosti šefa okeanske bezbednosti Kurt Lager objavio je izjavu nakon njegove smrti:

„Tamajo Peri je bio spasilac koga su svi voleli, dobro poznat na severnoj obali, profesionalni surfer poznat širom sveta. Tamajova ličnost je bila zarazna, i koliko god su ga ljudi voleli, on je više voleo sve ostale. Naše saučešće upućujemo Tamajovoj porodici i celoj spasilačkoj porodici. Tražimo malo privatnosti za njegovu porodicu u ovom trenutku .“

Gradonačelnik Rik Blangiardi pozvao je fanove da poštuju želju porodice za privatnošću. Rekao je da je smrt „tragičan gubitak“ i dodao: „Tamajo je bio legendarni spasilac i veoma poštovan, sjajan član našeg tima za bezbednost okeana; to je zaista teško zamisliti, tako da samo želimo da izrazimo naše poštovanje našim momcima“.

Ranije je govorio o iskustvu kada je za dlaku izbegao smrt dok je surfovao.

„Pre nekoliko godina, dok sam surfovao na Pajplajnu, bio sam umešan u čudnu nesreću koja se pretvorila u skoro kobno iskustvo. Incident se dogodio sve zbog nepažnje druge osobe. Lekcije koje sam izvukao iz tog događaja inspirisale su me na moj cilj da onima koje podučavam usadim pravilan bonton i bezbednost dok surfuju“, napisao je on u svojoj biografiji.

Tamajo Peri je osim u „Piratima sa Kariba“, glumio i u ostvarenjima „Lost“, „Havaii Five-0“ i „Blue Crush“.

Peri je rođen 1975. godine, odrastao je na istočnoj strani Oahua, a karijeru je napravio na Severnoj obali, i kao profesionalni surfer i kasnije kao spasilac, piše Telegraf.

Izvor: Nova.rs