Napravite doručak kakav je voleo Albert Ajnštajn – sve stastojke već imate u kući!

Nobelovac Albert Ajnštajn obožavao je za doručak da jede pržena jaja, ali ne onakva kakva jedemo mi, obični smrtnici.

Veliki fizičar Albert Ajnštajn za doručak je jeo pržena jaja zaslađena medom. Možda zvuči čudno, ali jaja u kombinaciji sa medom i puterom doživljaju doručka daju jednu sasvim novu dimenziju – ako želite da probate, evo kako se spremaju.

Otopite komad putera u širokom tiganju. Kada se zagreje, ubacite dva sveža jaja i pržite dok ne budu skoro ispečena po vašem ukusu. Dodajte kašičicu meda i, kada se otopi, lagano nagnite tiganj i uzastopno sipajte vruću mešavinu preko jajeta dok vrh žumanca ne postane neproziran. Ajnštajn ih je jeo sa svežim pecivima, ali su podjednako dobra i na vrućem tostu sa maslacem.

Foto: Ilustracija/ Freepik.com

Fascinantni detalji iz života Alberta Ajnštajna objavljeni su u knjizi “Einstein at Home”, koja sadrži pet intimnih intervjua sa Hertom Valdou, naučnikovom kućnom spremačicom, koja je s njim i njegovom porodicom živela šest godina u Berlinu.

Otkrila je malo poznate činjenice koje iznenađuju svakoga. Naime, Nobelovac i “otac” teorije relativnosti svakog jutra doručkovao je pržena jaja i pio kafu bez kofeina. Ajnštajn je takođe voleo i pečurke, ali sveže s pečenim pecivima. Pio je samo kafu bez kofeina i crni čaj, a voleo je i punč od celera, prenosi City magazin.

Izvor: Nova.rs