SEVERINI SUD ODUZEO SINA: Oglasila se sa Maldiva, pljušte podrške sa svih strana!

Nakon što je Vrhovni sud u Hrvatskoj poništio presudu Županijskog suda u Splitu i pevačici Severini Vučković u potpunosti oduzeo zajedničko starateljstvo nad sinom Aleksandom, ona se oglasila i najavila „borbu do poslednje kapi krvi“.

Severini je, po odluci Vrhovnog suda ukinuta presuda iz 2021. godine i sada potpuno pravo nad starateljstvo još uvek maloltnog Aleksandra ima samo otac, Milan Popović.

Pevačica se oglasila za hrvatske medije i vidno besna zbog ovakve odluke, najavila „borbu do poslednje kapi krvi“, jer je, kako je izjavila, u jednom periodu bila 20 meseci bez sina.

– Evo sad su i Vrhovni suci dali svoj obol. Digli su ruku u ime mog deteta koje nikad nisu videli, s kojim nikad nisu razgovarali, koje ima svoj život, svoje misli i koji deset godina trpi torturu sistema, i ja zajedno s njim. Ne da mi se sada da tražim nepravilnosti u odlukama Vrhovnoga suda, ne da mi se više da tražim ikakve nepravilnosti, a pogotovo ove koje su doneli protivno pravnoj praksi Ustavnog suda, kako kaže moja advokatica.

– Ali da mi se boriti do zadnje kapi krvi za svoje dete, bez kojeg sam bila 20 meseci, nećete se igrat s mojim detetom. S kojim pravom? Moje dete nije vreća krompira s kojim ćete trgovati – izjavila je ona za Večernji list.

Kako je dalje navela, sramota ju je države u kojoj živi i pravosuđa s čije strane je, umesto razumevanja, doživljavala samo golgotu.

Pojednostavljeno, ovo može značiti da ću ponovno svoje dete, koje sam rodila, odgajam, školujem, koje je živelo sa mnom od rođenja, viđati utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati i svaki drugi vikend subotu i nedelju. Nećete me više zafrkavati i protivno želji deteta. Ono živi i ide u školu u Zagrebu, za razliku od njegovog oca. Sramota me ove države da se ovakve stvari rade detetu, da ja ne smem da govorim da ne bih nekoga uvredila.

– Prošla sam svu golgotu hrvatskog pravosuđa pa ću i ovu Vrhovnoga suda, ali prošla sam je sa svojim detetom. Ja sam tu nebitna. Kao što se sudije štrajkom bore za svoje plate, tako ću se i ja i dalje boriti za svoje dete koje se izjasnilo da želi živeti sa mnom što očito nikoga nije briga, a naročito neke koji su korumpirani – kazala je pevačica.

Osvanuo je i mural sa Severinom i njenim sinom / Foto: Instagram/severina

Severinu je ova neverovatna vest zadesila na Maldivima, odakle je počela da objavljuje stare fotografije kada je Aleksandar bio beba, što je dodatno rastopilo i najtvrđa srca i izazvalo ljude da spontano i od srca reaguju.

Popularnnoj pevačici stižu reči podrške sa svih strana, od znanih i neznanih, ljudi su očito izrevoltrirani ovom Severininom noćnom morom koja nikako da se okonča, a traje predugo. Među onima čije je postove preuzela Seve je i objava srpske glumice Milene Raduović…

Svet Dijaspore / Izvor: Telegraf.rs

Foto: Instagram/severina