Luk Blek otkazao probu na Evroviziji zbog tragičnih događaja u Srbiji

Nezamislivo mu je da peva dok se lekari bore za dečje živote, objasnio je predstavnik Srbije na Pesmi Evrovizije odluku da otkaže probu pred sutrašnje polufinale. Na svečanom otvaranju pojavio se sa crnim florom i pesmu posvetio Srbiji koja neizmerno pati

„U mojoj zemlji dogodila se strašna, užasna tragedija. Bilo mi je nezamislivo da pevam u trenutku dok se lekari bore za dečje živote, dok roditelji oplakuju svoju decu“, rekao je Luk Blek, objašnjavajući odluku da juce otkaže probu uoči Pesme Evrovizije.

Rekao je i da kad njegova pesma „Samo mi se spava“ ne bi slala i poruku o užasima koji se zbivaju oko nas od kojih bežimo u san, razmislio bi i o smislu svog nastupa.

Juče kasno posle podne, na svečanom otvaranju Pesme Evrovizije u Liverpulu, na tirkiznom tepihu, Luk Blek se pojavio sa crnim florom na košulji a  članovi njegove ekipe u crnim odelima.

„Iako je Evrovizija srećno mesto, uvek je puno muzike i različitosti, i treba slaviti te stvari, mi koliko se god trudili ne možemo ni da sakrijemo koliko nam je teško zbog te situacije. Ja se trudim da budem što profesionalniji, pa da odem na sva ta dešavanja zbog čega sam ovde i došao, ali definitivno svima nama nije do tih stvari“, rekao je predstavnik Srbije  n ovom muzičkom takmičenju.

„Kao što sam i rekao, poruka ove pesme mi je bitna, i bitna je za ovaj događaj i nadam da će promeniti neke stvari kod nas, i da će se pričati, ali ta priča svakako neće promeniti ništa što se tiče žrtava i bliskih ljudi. Nadam se da će se nešto promeniti u određenom trenutku ali trenutno sam i ja nemoćan, ali sigurno postoje stručna lica koja ovu situaciju mogu da dovedu do nečeg logičnog“.

Luk Blek je rekao da izvedbu pesme posvećuje „Srbiji koja neizmerno pati“.

Dve polufinalne večeri Pesme Evrovizije zakazane su za sutra u utorak i u četvrtak 9. i 11. maja, a finalno veče je u subotu 13. maja. Luk Blek nastupa sutra, treći po redu.

Izvor: Vreme.com