LIŠENI SMO NASLEDSTVA LAŽNIM ZAVEŠTANJEM DOK JE BIO NA INTENZIVNOJ NEZI: Ćerka Laneta Gutovića iznela u javnost teške optužbe i podelila potresnu očevu fotografiju iz bolničkog kreveta (VIDEO)

Milan Lane Gutović preminuo je 25. avgusta 2021. godine u 76. godini posle duge i teške bolesti, a njegova ćerka Milica sada je javno iznela detalje o porodičnom nasledstvu.

Ćerka pokojnog glumca ispričala je na Fejsbuku da je medicinska sestra pred Lanetovu smrt koji se prema njenim tvrdnjama nalazio na intezivnoj nezi uvela u sobu dvojicu muškaraca koji nisu bili u srodstvu sa Gutovićem.

Prema Miličinoj priči, oni su bili svedoci, zajedno sa medicinskom sestrom navodnog usmenog zaveštanja kojim se ona i njena sestra lišavaju nasledstva.

Miličinu priču prenosimo u celosti:

Dragi prijatelji i poštovaoci lika i dela mog oca Milana Gutovića, ja sam najstarija od četvoro njegove dece, Milica Gutović. Želim da sa vama podelim istinu vezanu za njegove poslednje dane koje je proveo na intenzivnoj nezi na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu u jeku epidemije kovida, avgusta 2021. godine, kada su posete bolnicama bile zvanično i strogo zabranjene. Evo šta se desilo te srede 18. avgusta, istog dana kada je moj tata prebačen na respirator.

Za one koji ne znaju, sreda je inače dan kada nema posete. Opšte je poznato da na odeljenju intenzivne nege, gde je moj tata ležao, leže teško bolesni i životno ugroženi pacijenti, kojima imaju pristup samo lekari i medicinsko osoblje. Toga dana posle očajničkog pokušaja da dođem do njega ili da ga dobijem na mobilni telefon, odlučila sam da pozovem direktno bolnicu. Sestra na intenzivnoj nezi, navodno zadužena da pazi na mog oca rekla mi je da bolnica ne dozvoljava posete zbog kovida i da je tata u tako teškom stanju da je za mene bolje da ga ne vidim, citiram je. Uz to je prokomentarisala da prvi put čuje da Milan ima ćerke. Ubrzo nakon njegove smrti 25. avgusta 2021. godine, saznajem da je te iste srede 18. avgusta oko 17:30, ta ista u sobu mog oca na intenzivnu negu uvela dva čoveka koji nisu ni u kakvom krvnom srodstvu sa mojim ocem i koji su postali svedoci njegovog navodnog usmenog zaveštanja. Treći svedok tog usmenog zaveštanja upravo je medicinska sestra. Tim lažnim usmenim zaveštanjem moj otac je navodno svoje dve ćerke Milicu i Nevenu i maloletnu unuku potpuno lišio nasleđa, svi koji su dobro poznavali mog oca znaju da je to nemoguće.

Zaveštanje je proglašeno, ali nije pravosnažno, jer smo se mi kao ćerke pobunile. Ovo je usmeno zaveštanje bez ikakvog potpisa, svedeno na prepričavanje i prisećanje dva navodna prijatelja i ono ostaje kao poslednji trag o mom ocu. Drugih svedoka nema jer je tata bio sam u sobi. Želim da istaknem da je 16. avgusta sa tatinog telefona poslata ova potresna fotografija na kojoj se jasno vidi da je on pod kiseoničkom maskom, kacigom, jer on bez nje nije mogao samostalno da diše. Prilažem tu fotografiju. Istoga dana 18. avgusta kada je navodno uzeto usmeno zaveštanje tata je prebačen i na respirator, da bi 25. avgusta i preminuo. Medicinska sestra mojoj sestri Neveni i meni onemogućila je da poslednji put vidimo oca, a uvela je lažne svedoke, lažnog usmenog zaveštanja. Ovo je nečuvena zloupotreba jedne medicinske sestre u uglednoj zdravstvenoj ustanovi. Ja se nadam i očekujem da će se ugledna bolnica VMA ograditi ovog nehumanog i nedopustivog ponašanja svog zaposlenog. Isto tako se nadam da se nikome neće desiti ovakva manipulacija sa teškom intoksiciranim i nemoćnim pacijentom na samrti u zdravstvenoj ustanovi. Sve ljude koji imaju slična iskustva pozivam da mi se jave. Dragocena su mi mišljenja i saveti lekara, pravnika i posebno novinara u narednim objavama priložiću dokaze kojima raspolažem. Molim vas da me pratite.“ – poručila je Milica u video snimku i objavila potresnu fotografiju glumca.

Foto: Facebook

Video možete pogledati OVDE.

Tekst: Svet Dijaspore