Korisni saveti: Kako najbolje negovati kožu nakon sunčanja

Sprečite oštećenje tkiva: Tri saveta za negu kože nakon sunčanja

Nega kože pre sunčanja je krucijalna ali nikako ne treba da zaboravimo da je možda i podjednako važna nega kože nakon sunčanja. Najbolje što možete da uradite za sebe jeste da koristite kremu za sunčanje i budete pametni u pogledu vremena koje provodite na suncu. Ali sledeća najbolja stvar jeste da se za svoju kožu pobrinete i nakon izlaganja suncu.

Kako možete da izbegnete iritaciju kože nakon boravka na suncu?

Korišćenje umirujućih sastojaka

Posle sunčanja (čak i ako niste dobili opekotine), najvažnije je da rehidrirate kožu. Dug dan na otvorenom može da isuši kožu zbog širokog spektra uzroka – od slane vode, hlora, toplote i tako dalje. Dajte svojoj koži tečnost za kojom toliko žudi.

Jedan od najboljih prirodnih proizvoda koji će se pobrinuti za rehidrataciju kože je aloja koja ima i antiupalno dejstvo. Ne samo da je umirujuća, već deluje i na hiperpigmentaciju od sunca zahvaljujući prirodnoj komponenti biljke koja se zove aloezin.

Na kožu umirujuće deluju i ekstrakti ovsa, poput ovsenog ulja i koloidnog ovsa, jer se pokazalo da smanjuju upalne medijatore u koži.

Ne treba zaboraviti ni šea puter koji zadržava vlagu u koži, a jedno istraživanje pokazuje da ima slično dejstvo kao i ceramidi.

Izvor: Sensa.mondo.rs