Kako da izgledate „fancy“ u žutom: Evo saveta kako da uklopite odevne komade u ovoj trend boji

Napolju je još uvek zima, ali je vašoj duši već potrebno sunce i toplota? Makar kada je reč o odevnim komadima…

Važno je imati na umu da je žuta prilično složena boja. A da biste je dobro uklopili uz ostalu garderobu, važno je mudro pristupiti kupovini stvari.

Kombinacija žute u odeći je način da se kontroliše energična, neobuzdana boja, dajući joj oblik, nijansu, značenje. Dakle, neutralna žuta može smanjiti negativan uticaj svog intenziteta, ali svaka pojedinačna boja (bela, siva, crna) na svoj način. Svetle boje će, naprotiv, poboljšati njegovu ekspresivnost, što će dati maksimalan efekat tandemu.

Kombinacija bele i žute

Kombinacija bele i žute u odeći je lagana, ženstvena, letnja. Ima romantiku, detinjastu lakoću, nebesku čistotu. Bela će osvetliti glavnu boju, ulazeći sa njom u kontrast hladno-toplo, svetlo-bledo. Bledo žuti tonovi izgledaju samo kao nagoveštaj bele, kada svetliji postanu svetli.

Kombinacija sive i žute

Kombinacija sive i žute u odeći je elegantan način da izgledate mlađe. Siva daje sunčanim nijansama ozbiljnost, ali ne toliko. Da potpuno uguše njihovu prirodu. Lagana plemenitost, izuzetna ženstvenost, mekoća – to je sve što ova kombinacija diktira.

Najčešće se za par koriste lagane, tople nijanse sive. Da biste dodali lakoću kombinaciji, izaberite prateću belu nijansu (poželjno mlečnu ili kremastu). Za šik efekat, crni elementi će biti najbolje rešenje.

Kombinacija crne i žute

Kombinacija crne i žute u odeći je svetao kontrast koji otkriva vašu aktivnu prirodu.

Pozajmljen iz prirode, neverovatan tandem upada u oči, gde god da se nalazi. Crna i žuta boja je jedna od najčešćih kombinacija koja je dostupna svakom tipu boja, samo morate da „odaberete“ svoju nijansu: bledo žuta za „leto“, žuto-narandžasta za „jesen“, bogato žuta za „proleće“ i „zimu“.

Ovaj par će izgledati zanimljivo uz dodatak belog i/ili grafičkog crnog uzorka (pruge, cveće, tačke). Što je manje crne, više bele i osnovne boje, to je svetliji izgled, ali čak i ovaj par jasnih linija daće stilski pravac.

Ilustracija/Freepik.com

Izvor: Magazin.novosti.rs