„JE** SE, ZAŠTO DA TI DAMO DETE?“: Vedrana Rudan u svom stilu pružila podršku Severini

Vrhovni sud objavio je doneo odluku u slučaju starateljstva nad naslednikom hrvatske pevačice Severine Vučković i srpskog biznismena Milana Popovića..

Presuda Županijskog suda u Splitu kojom je odlučeno da će dečak, za kojeg roditelji imaju zajedničko starateljstvo, živeti sa majkom, sada je, odlukom Vrhovnog suda RH, ukinuta.

Tim povodom oglasila se hrvatska književnica Vedrana Rudan koju javnost zna kao nekog ko nema dlake ne jeziku, a njeno otvoreno pismo pevačici prenosimo u celosti:

Severina je ponovo ostala bez deteta, hrvatske institucije samo rade svoj posao, ali to više nije vest. Bilo je očekivano.

Ko je Severina u hrvatskom kontekstu? Ona je žena koja se od trenutka kada stupi na scenu ponaša kao muškarac. Ona hoće slavu, hoće novac, želela je i dobila vanbračno dete. Zašto žene ne naručuju s****u poštom? Provocira institucije sistema, ne poštuje ni vaspitače, ni tetke u vrtiću, ni žene u radnim centrima. O prečasnim sudijama da i ne govorimo. Drska baka je podigla pantalone i ako pije, pije.

Pa kad bi ga iznervirala kod kuće iza zaključanih vrata dok sprema ručak za muža i u mislima se sprema za popodnevno peglanje i eventualno kasno noćni seks, kada ona čisti kuću i kada on ugasi TV … Ali ne! Želi biti javna žena i tako navesti, po prirodi čedne Hrvatice, da pobegne od dece, crkve i kuhinje. Ups!

Seve nikako da nauči u kakvoj zemlji živi. Preglasno govori, misli, želi sina pored sebe, uostalom, poznato je da 99 odsto Hrvatica posle razvoda ima decu. Nije Severina kriva što mi koje smo imale decu kada smo je*ale muževe nismo Severinine. Mi smo obične bake, žene koje imaju pravo na decu, vrlo često prava koja dobijemo prelaze sve granice.

Nakon razdvajanja, imamo pravo da se brinemo o ishrani, odevanju i obrazovanju dece. Niko ne oduzima radost plaćanju obuke, instrukcija i obezbeđivanju krova nad glavom našoj deci. Neke srećnice dobijaju i 150 evra mesečno alimentacije.

Severina nije jedna od nas. Državljanka je Republike Hrvatske. Imala je vanbračno dete, ali još uvek nema status obične majke. Da ima taj status, Hrvatska bi joj bila zeznuta kao što je sjebana svim hrvatskim majkama koje imaju vanbračnu djecu.

Veštica nije naša devojka. Naša devojka nije onakva kakva su bili „naši momci“, oni BBB-i koji su otišli ​​u Grčku da se tuku sa takvim huliganima. Glave su eksplodirale, krv je tekla, jedan dečak, srećom nije bio bluboj, izgubio je život…

Pa, da li se sećate tog slučaja? Cela Hrvatska je bila na nogama. Naš Veliki Vođa, Crkva, ministar inostranih poslova, svi hrvatski momci koji su inkarnacija Lijepe naše urlali su da „naše momke“ neće ostaviti na cjedilu. I nisu. Dečaci su državljani Republike Hrvatske, svaka država štiti svoje građane šta god radili.

Slali su se lekovi, brinuli smo da li će ih Grci po zatvorima, jadne nevine, mučiti bez milosti, šta da se po svaku cenu vrate kući jer su ti huligani „naši momci“. BBB Hrvatska je neke izvukao, pa su dvojica otišli ​​u Vukovar i tamo prebili nekoliko dečaka jer su govorili srpski. Koga je briga. BBB su „naši momci“ i kad vršaju. Oni će biti „naši momci“ i kada neko bude ubijen kao što je Severina, ona nikada neće biti naša devojka.

Ipak, budimo objektivni. Njen protivnik nije neki ološ, nekakav zločinac, monstrum ili, ne daj Bože, psihopata. Naprotiv. On je blag otac i veliki dobrotvor. Teško je izbrojati koliko je dečjih igrališta, škola, bolnica, česmi napravio, koliko je starica Hrvatica pomogao da pređu zebru…

Smemo li takvoj osobi da oduzmemo sina i sada Našeg dečaka na, ne daj Bože, dve nedelje mesečno? Ne dolazi u obzir! Naša Majka Tereza ​​u pantalonama mora da brine o svom detetu i da ga mazi 24 sata dnevno 365 dana u godini. A to je malo kada se uzme u obzir ono što je hrvatski heroj domovinskog mira učinio za Hrvatsku do danas.

J*** se Severina. Gde je vodopad, Sev? Otišao je. Pa zašto da ti damo dete? Samo zato što je tvoje i samo zato što ga voliš i zato što on voli tebe? Veštice, ti nisi naša devojka.

Uskoro će u Hrvatskoj biti predsednički izbori. Jasno mi je ko će biti jedini Milanovićev protivnik. Kako me jebe ova Hrvatska?! Kakav izbor mi pravi?! Ili Zoran ili Milan.

Hajde! Glasaću za Zorana, makar me hrvatske institucije strpale u ludnicu ili mi oduzele decu.

Izvor: Blic.rs/Rudan.info