Izjava austrijske ministarke odbrane: “Nije pitanje hoće li nestati struje u EU-u, nego kada” – izaziva strah među žiteljima Austrije!

Izjava austrijske ministarke odbrane: “Nije pitanje hoće li nestati struje u EU-u, nego kada” – izaziva strah među žiteljima Austrije!

Verovatnoća da može da dođe do nestanka struje u delovima Evropske unije u bliskoj budućnosti je vrlo velika, tvrdi austrijska ministrka odbrane Klaudia Tanner.

“Moramo se pripremiti za nestanke struje u Austriji i Evropi“, upozorila je Tanner.

U intervjuu za nemački dnevni list “Welt” ministrka Klaudia Tanner otkrila je da očekuje da će uskoro doći do velikih prekida u snabdevanju električnom strujom na području EU.

“Pitanje nije hoće li, pitanje je kada će do toga doći”, rekla je Tanner.

Naglasila je i da je rizik od sveopšteg nestanka struje značajno porastao zbog rata u Ukrajini.

“Za Putina su hakerski napadi na snabdevanje električnom energijom sredstvo hibridnog ratovanja, a mi ne bismo trebali da se pretvaramo da je to samo teorija, već moramo da se pripremimo za nestanke struje u Austriji i Europi”, poručila je tom prilikom ministarka Tanner.

Proračun Vlade postoji da bi stanovništvo u Austriji izdržalo bez struje najduže 4 dana…

Otktrila je i da Vlada Austrije ima i informaciju da bi se trećina austrijskog stanovništva mogla brinuti o sebi bez struje najduže četiri dana.

“Vojska Austrije zbog toga planira da do 2025. godine osposobi ukupno 100 kasarni koje ce biti u mogucnosti da same mogu da obezbede elektricnu energiju za svoje potrebe u trajanju od dve nedelje. Osim toga, trebalo bi postoje takozvana sigurna ostrva koja bi u hitnim slučajevima mogla biti kontaktne tačke za civilne pomagače i službenike za sprovođenje zakona”, rekla je austrijska ministrka Tanner.

Koliko sve ovo delovalo zastrašujuće, dodatno u prilog ovom horor scenariju idu i tekstovi koji se pojavljuju u medijima i govore o tome šta bi svako domaćinstvo trebalo da ima u kući…

Koliko košta „Blackout“ paket i šta treba da sadrži objavićemo uskoro…

Tekst: Svet Dijaspore