Mladi kuvar raskrinkao da Salt Bea-ov zlatni “tomahawk-steak”: Priprema košta 100, a ne 960 evra! (VIDEO)

Od skandala na SP u Kataru kada je jurio prvoplasirane Argentince po terenu, negativni tekstovi o turskom kuvaru se samo nižu jedan za drugim…

Naime, viralan je ovih dana postao video u kome kuvar Džek Mensuko (Jack Mancuso) otkriva da čuveni „zlatni stejk“ po kome je postao poznat Salt Bea, alias Nusret Gokce, koji u njegovim restoranima košta vrtoglavih 960 evra može da se pripremi za svega 100 evra.

Pripremu 24-karatnog zlatnog “tomahawk-steak”-a mladi kuvar je snimio u fazama pripremanja i objavio ga na društvenim mrežama, tvrdeći da taj stejk nije toliko luksuzan kako ga Gokce predstavlja.

Mensuko u videu prikazuje čitav proces pripremanja, počev od pripreme mesa, mariniranja, mazanja uljem, te objašnjava koje začine koristi, koliko dugo i na kojoj temperaturi ga treba peći, da bi na kraju pojasnio i proces nanošenja zlatnih listića na stejk.

Džek je naglasio kako se jestivo zlato u listićima može kupiti za oko 23 evra, što znači da je ukupno zajedno sa steakom, začinima i maslinovim uljem koje je koristio, potrošio sve ukupno oko 100 evra. 

„Iskreno, raditi s ovim zlatnim listićima je prava muka. Oni su veoma krhki i neverojatno su lepljivi“, ispričao je svoje iskustvo  Mensuko, a potom i odao tajnu  kakvog je ukusa bilo pripremljeno meso:

„Estetski izgleda sjajno, ali ukus je isti kao i kod normalnog „tomahawk“ stejka.

Te je iskoristio priliku i potkačio kuvara iz Turske: „Eto, ako želite, isprobajte sami kod kuće ovaj recept, samo što ga sigurno nećete platiti tako puno kao kod Salt Baea“.

Tekst: Svet Dijaspore