EMOTIVNI RASTANAK SA PORODICOM RASPLAKAO MNOGE: Nikola Rokvić u sklopu humanitarne misije krenuo peške u Grčku (VIDEO)

Pevač Nikola Rokvić krenuo je peške put Grčke, ka Egini gde će se pokloniti Svetom Nektariju Eginskom u istoimenom manastiru, a razlog njegove odluke je humanog karaktera.

Naime, njegova supruga Bojana i on osnovali su fondaciju „Porodica“ a cilj misije je da se prikupi što više sredstava za dečiju onkologiju kako bi se pomoglo ugroženoj, talentovanoj i bolesnoj deci, kao i kupovina aparata koji će pomoći dijagnostifikovanju kancera mozga kod mališana.

Ovaj njihov potez oduševio je javnost i usledile su brojne pohvale zbog ideje da se na sportski i duhovni način prikupi novac.

Želimo da vas obavestimo da smo Nikola i ja osnovali fondaciju „Porodica“, koja će se baviti očuvanjem tradicionalnih vrednosti i porodice kao institucije i kao svetinje. Fondacija će pomagati mnogodetnim porodicama, ugroženoj, talentovanoj i bolesnoj deci. A naša prva misija će biti pomaganje pedijatrijskoj onkologiji„, rekla je Bojana.

Naša želja je da zajedničkim snagama prikupimo neophodna sredstva za kupovinu aparata koji će pomoći u dijagnostikovanju kancera mozga kod dece, kao i renoviranju dela dečije onkologije. Za to nam je potrebno 200.000 evra, a ja ću sa ovog svetog mesta krenuti peške putem Atine, tačnije do ostrva Egine i manastira Svetog Nektarija Eginskog i tim putem od 1060 km prikupljaću neophodna sredstva. Zato pozivam sve kompanije, pojedince, ali i moje prijatelje da nam pruže podršku i da ostvarimo ovu veliku misiju„, istakao je pevač u svom obraćanju.

Rokvić je krenuo iz Hrama Svetog Save, gde su se okupili najbliži članovi porodice, kao i duhovni otac, kako bi ga ispratili na ovaj put, a najteže je bilo rastati se od naslednika, te su se na snimku mogli videti emotivni trenuci i suze najstarije ćerke Leone.   

Tekst: Svet Dijaspore