DA LI ZNATE KOJI MUZIČAR JE KRALJ NEKRETNINA? „Nakupovao sam se toliko kuća da me je stid“

Mnogim javnim ličnostima, novac prosto „curi“ kroz ruke, pogotovo onima sa muzičke scene „Dolce Vita“ je draži od bilo kakvog racionalnog razmišljanja. Međutim, ima i onih koji su svoja primanja pametno ulagali, a među njima je Goran Bregović.

Naime, kako javlja Forbes BiH, Goran Bregović koji decenijama gradi uspešnu karijeru, sav novac koji je zaradio, Brega je mudro uložio u nekretnine, te danas mnoge od njih izdaje, a njegova kuća na Senjaku u Beogradu je jedna od omiljenih lokacija za snimanje filmova i serija u Srbiji. Poznato je da Bregović ima i kuću na Jahorini.

Jahorina je omiljeno odmaralište slavnog muzičara, a i njegov bend Bijelo Dugme često je inspiraciju pronalazio u zelenilu i privatnosti koju im je ta planina pružala. Na Jahorini su nastale i neke od najlepših pesama koje je Brega napisao.

Vila Gorana Bregovića na Jahorini/ Nova.rs

Predivna vila na olimpijskoj lepotici ima 450 kvadrata. Vrednost joj je teško proceniti jer se nalazi na savršenoj lokaciji uz samu stazu. Prosečna cena kvadrata na olimpijskoj lepotici je oko deset hiljada KM, pa izračunajte koliko je to nula.

Njegova kuća u Tolstojevoj ulici u Beogradu pojavila se u TV seriji “Državni službenik” kao kuća lika kog je tumačio glumac Nikola Pejaković.

Pomenutu vilu gradio je tri godine. Opasana je visokim garažnim vratima na daljinsko upravljanje, a dvorište se ne može videti sa ulice. Muzičar je, kako bi svoj dom zaštitio od lopova, postavio i video nadzor.

Vila Gorana Bregovića u Beogradu / Nova.rs

Prvi pevač grupe Bijelo Dugme, Želko Bebek nedavno je gostujući u jednom podkastu rekao da je Bregović oduvek dobro baratao novcem i ulagao u nekretnine, te je dodao i da je Bregović zarađivao višestruko više nego on jer je potpisivao aranžmane pesama. Novac, odnosno podela zarade je kako Bebek tvrdi najveći razlog njihovog rastanka. “Nakon što sam se pobunio, pokazao mi je vrata” izjavio je tom prilikom Bebek.

Mediji u Srbiji prenose informaciju da je Bregović ovih dana završio još jednu transakciju vezanu za nekretnine. Prenose informaciju da je prodao svoju vilu u Istanbulu koja ga je koštala nevjerovatnih 2.000.000 eura. Informacija još uvek nije službeno potvrđena.

“Sirotinja fascinirana kućama”

Bregović je prema dostupnim izvorima vlasnik preko 30 nekretnina u koje je uložio 35 miliona eura.

“Nakupovao sam toliko kuća da me je stid”, kazao je govoreći o svojoj strasti za ulaganje u nekretnine i dodao: “Kao i svaka sirotinja uvijek sam bio fasciniran kućama”.

Pored stana u Sarajevu i kuće na Jahorini Brega nekretnine ima u New Yorku, Parizu, Zagrebu, koristi ih kako bi imao dom na svojim brojnim putovanjima. Tu su i vile na Jadranu koje koristi za odmor, a nalaze se u Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Bregović je u brojnim intervjuima govorio kako je kroz karijeru zarađivao novac radeći ono što voli ali i izdvojio jednu zanimljivu situaciju:

“Rat me je zatekao u Parizu u velikom apartmanu i sa malim bankovnim računom, ali sam, po prvi put u životu, bio u panici. Ne zbog toga što mogu da poginem ili što više neću imati novca, već zbog toga što sam cijeli život proveo lagodno, radeći za novac samo one stvari koje sam želio i koje bih radio i besplatno da je to neko tražio od mene. To je ta vrsta slatke lagodnosti koju samo novac može da vam pruži.” kazao je svojevremeno Bregović.

Svoje nekretnine Bregović danas vrlo uspješno kapitališe kroz iznajmljivanje.

Svet Dijaspore / Izvor Forbes BIH